Reteta placinta cu masline – pentru copii

Ingrediente placinta cu masline

Ingrediente : trei cani de faina, doua cesti de apa calduta, o ceasca de ulei, un praf de sare. Pentru umplutura : 200 de grame de masline fara samburi, tocate marunt, o cescuta de ulei, doua cepe tocate marunt, o legatura de marar, sare si piper.
Mod de preparare :

Amestecam faina cu apa, uleiul si sarea, pana cand obtinem un aluat numai bun de intins. Intr-o tigaie cu putin ulei punem ceapa la calit; apoi adaugam maslinele, sarea si piperul, dupa gust. Adaugam foarte putina apa si lasam sa fiarba asa cateva minute. La sfarsit, amestecam cu mararul tocat. Impartim aluatul in doua parti egale, iar fiecare parte o intindem cu vergeaua. Punem jumatate din compozitie pe fiecare foaie, rulam si punem placintele la copt in doua tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina. Placinta o coacem timp de 15 minute la foc iute, dupa care reducem focul si mai lasam inca 20 de minute. Din cand in cand, trebuie sa deschidem usa cuptorului si sa punem peste placinta bucatele de unt.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s