A 5-a editie a Conferintei Internationale de Psihotraumatologie, pe 2 si 3 octombrie, la Bucuresti

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) gazduieste, pe 2 si 3 octombrie, cea de-a V-a editie a Conferintei Internationale de Psihotraumatologie.

Anul acesta, tema evenimentului va fi „Trauma complexa si tulburarile disociative”, subiect pe care il vor aborda, in cele doua zile ale conferintei, personalitati marcante in domeniu:

  • Suzette Boon, Ph.D., psiholog clinician, psihoterapeut, cofondator al Societatii Europene pentru Trauma si Disociere, cu peste treizeci de ani de experienta in domeniul sanatatii mentale. Este co-fondator al Societatii Europene pentru Trauma si Disociere si a fost primul presedinte al acestei societati.
  • Ad de Jongh, Ph.D., psiholog clinician, profesor la catedra de Tulburari de Anxietate si Comportamentale, Universitatea din Amsterdam. Formator EMDR, directorul Centrului de Psihoterapie si Psihotrauma din Bilthoven, Olanda, prof. De Jongh este expert in tratamentul tulburarilor de anxietate si al traumelor complexe, implicat in cercetari privind eficacitatea tratamentelor bazate pe dovezi pentru o patologie variata, de la copii traumatizati, persoane cu dizablitati intelectuale pana la psihoze.
  • Carlijn de Roos, Ph.D., psiholog clinician, psihoterapeut la Centrul de Trauma si Familie din Olanda, formator EMDR, presedinta Asociatiei Olandeze de EMDR, trainer EMDR, psiholog clinician si psihoterapeut. Isi desfasoara activitatea la Trauma Center for Children and Adolescents din Leiden, Olanda.

Ce este trauma?

Trauma este o experienta interna. Des definita ca un eveniment traumatic, trauma reprezinta de fapt experienta interioara, generata de un eveniment traumatic. Trauma este experienta interna subiectiva de ruptura emotionala, sufleteasca in urma unei situații de viata care ne-a coplesit posibilitatile de gestionare a acesteia.

Ce sunt tulburarile disociative?

Tulburarile disociative sunt caracterizate prin intreruperea persistenta si dezadaptativa in functionarea coerenta a memoriei, constientei sau identitatii. Acestea includ simptome ca amnezia disociativa, detasare de sine sau de mediu ori, in cazuri extreme de disociere, existenta a doua sau a mai multor personalitati separate in aceeasi persoana. Persoanele care sufera de tulburari disociative evadeaza pur si simplu din realitate in diferite moduri, involuntar, aparand astfel probleme grave de adaptare si functionare cotidiana. Tulburarile disociative apar de cele mai multe ori in urma unor traume, impiedicand amintirile asociate acelor evenimente sa mai fie accesibile constientei.

Detalii despre programul conferintei si inscrierea la eveniment se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s