Biblioteca donata pentru 1600 de copii din Slobozia Bradului

Copiii din una dintre cele mai mari scoli din mediul rural, scoala publica de nivel primar si gimnazial Slobozia Bradului (Vrancea) au primit in dar o biblioteca, prin campania Daruieste o lume de basm. Peste 1600 de copii, majoritari rromi au privit cu emotie sacii de carti veniti de la alti copii, care au ales sa fie generosi si sa ajute la construirea unei lumi de basm si pentru cei mai putin norocosi. Autoritatile locale declara ca aceasta scoala este un fenomen prin numarul mare de copii care frecventeaza cursurile si sunt sustinuti de comunitate, iar astfel de gesturi de sustinere ii incurajeaza pe cei mici sa lupte pentru un viitor mai bun.

A 11 – a biblioteca Daruieste o lume de basm a putut fi creata datorita donatiilor venite de la parinti, copii si companii generoase. Campania a inceput in decembrie 2018 la initiativa Asociatiei EMOVERE, Gradiniţelor Butterfly si a Asociaţiiei Kineto Bebe, cu sustinerea Itsy Bitsy FM. In conditiile in care bibliotecile publice din toata tara nu mai au fonduri si multe seinchid, comunitatea de parinti si copii din Bucuresti alege sa se implice si sa sustina nevoia reala de carti a copiilor din orice mediu social.

Pentru a putea face si alte biblioteci sociale pentru copii, organizatorii campaniei au creat alaturi de Opera Comica pentru Copii, un eveniment caritabil Daruieste o lume de basm in decorul de poveste din curtea operei. Sambata, 5 octombrie, de la ora 11:00 la ora 19:00 toti copiii sunt asteptati intr-o adevarata lume de basm, unde vor gasi cartile preferate, ateliere de poveste, activitati sportive, o vor cunoaste pe Doamna Mar si pe Zana basmelor, vor putea crea ursuleti sau vor participa la teatru de marionete. Accesul la eveniment este gratuit pentru cei care aduc carti in stare buna pentru a le dona campaniei Daruieste o lume de basm.

Mai multe detalii gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflatain subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unicain lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copiiincearca sa-i apropie pe cei mici de arta si cultura, atat prin spectacole de calitate, cat si prin diverse proiecte conexe.

Exclusiv din donatiile de carti de la public, de la magazinul caritabil SocialXChange din sectorul 6, Bucuresti si 4Colours in mai putin de un an in campania Daruieste o lume de basm au fost deja construite 11 biblioteci pentru copii sau adulti la: scoala de la Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectura din acest oras, la centrul Focus din Constanta, la Centru Generatii coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, la Hero After School Clinceni si acum la scoala din Slobozia Bradului.

Campania Daruieste o lume de basm aduna in fiecare luna donatii de la alti copii si adulti generosi, aratand ca generozitatea este o calitate pe care o putem manifest tot anul si ca nevoia de lectura si carti exista in toate mediile, chiar daca unii copii sunt mai putin norocosi.

Cei care vor sa participe la construirea altor biblioteci sociale Daruieste o lume de basm pot alege cartile in stare buna, care nu le mai sunt de folos sa le aduca si la una dintre adresele de mai jos:

1. Gradinita Butterfly Aviatiei
Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

2. Gradinita Butterfly Baneasa
Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari Ilfov (Gradina Zoologica)

3. Gradinita Butterfly Cosmopolis
Str. Lacului, vila 8F, Stefanestii de Jos, Ilfov

4. Centrul KinetoBebe Mosilor
Calea Mosilor nr. 158, Sector 2

5. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

6. Centrul KinetoBebe Sud
Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s