20.000 de copii din 200 de gradinite din tara participa la „Ora de Educatie Rutiera”

20.000 de copii au s-au familiarizat cu regulile de circulatie pentru pietoni in cadrul campaniei „Fii responsabil pe strada”, derulata de Asociatia E.D.I.T. pentru al doilea an consecutiv.

Campania s-a desfasurat in luna octombrie in 200 de gradinite din judetele Arad, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Calarasi, Constanta, Cluj, Dolj, Iasi, Neamt, Prahova, Timis si din Bucuresti.

In cadrul campaniei, cei mici au invatat regulile de circulatie prin jocuri si activitati de recunoastere si intelegere a semnificatiei semnelor de circulatie, orientare spatiala si coordonare corporala si dezvoltare a comportamentelor adecvate pe strada.

Programul se adreseaza atat prescolarilor, cat si educatorilor, care au  primit brosuri de lucru pe baza carora isi pot organiza activitatile de educatie rutiera la clasa. De asemenea, parintii au primit brosuri cu informatii si activitati adaptate nivelului de intelegere al copiilor, cu ajutorul carora prescolarii isi pot fixa acasa cunostintele dobandite, dar si puzzle-uri pentru activitati in grupa si abtibilduri reflectorizante care sa sporeasca vizibilitatea in trafic a copiilor.

Campaniile de educatie rutiera sunt cu atat mai necesare cu cat statisticile sunt ingrijoratoare: Numarul accidentelor rutiere fatale din Romania este de 98 de cazuri raportate la un milion de locuitori, ceea ce reprezinta dublul mediei UE (49 cazuri) si situeaza Romania pe primul loc in Europa.

 

Campania „Fii responsabil pe strada” face parte din ,,Programul National de Educatie pentru Siguranta”, initiat de catre Asociatia E.D.I.T., program ce se va desfasura in perioada 2019 – 2022. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s