Zona Zoster: Cum se manifesta herpesul?

Zona Zoster: Cum se manifesta herpesul?

In aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos cu Simona, aflam despre diferitele tipuri de herpes, Zona Zoster, manifestarile acestei afectiuni si ce solutii exista.

Medicul dermatolog Dr. Oana Spanu ne spune ca exista mai multe tipuri de herpes. Cele mai usoare forme sunt cele de tip I, la nivelul fetei, si cele de tip II, in zona genitala.

Mai exista insa o forma denumita Herpes Zoster, care apare pe o zona mai mare a corpului si care poate fi un rezultat al infectiei cu varicela.

Acesta este si motivul pentru care adultii care nu au avut varicela in copilarie sunt sfatuiti sa stea departe de copiii infectati, intrucat herpesul se ia prin contactul cu pielea.

Tot Dr. Oana Spanu ne informeaza ca mai toti adultii, in proportie de 80%, sunt purtatori de virusuri herpetice, insa nu apar tot timpul manifestari sau episoade repetitive.

Afla cum sa tratezi herpesul aici.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador aliniat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s