ziua iei sectorul 6

Ziua Iei sarbatorita pe 24 iunie, in Sectorul 6

Sotron, „ratele si vanatorii”, placinte, gogosi si inghetata sunt ingredientele evenimentului pe care copiii din sectorul 6 il vor dedica portului traditional romanesc.

Luni, 24 iunie 2019, incepand cu ora 10.00, in cadrul Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala Conacul Golescu Grant, din Aleea Tibles nr.64, va fi sarbatorita Ziua Iei, o manifestare organizata in fiecare an de Primaria Sectorului 6.

„Este o bucurie si o obligatie morala sa ii invatam pe cei mici semnificatia si insemnatatea acestui articol vestimentar pe care noi, adultii, ar trebui sa il promovam si sa il purtam mai des”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Imbracati in ie, peste 150 de copii aflati in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 sunt asteptati la intalnirea cu jocul, pictura si obiceiurile populare.

Ii vor insoti, in aceasta aventura, membri ai Clubului Seniorilor Sector 6, persoane indragostite de valorile rominesti si dornice sa ii invete pe copii istoria si importanta celui mai indragit articol din portul nostru traditional.

Vor fi prezenti copiii care participa la Taberele de Cartier organizate in aceasta perioada cu sprijinul autoritatilor locale, beneficiari ai Programului PIED, proveniti din comunitatea defavorizata Giulesti-Sarbi, copii de varsta prescolara, inscrisi la la Centrul de Zi Sfantul Andrei, prieteni, parinti si bunici.

Pentru toti participantii, organizatorii au pregatit ateliere de pictura si confectionare papusi din linguri de lemn, demonstratii de olarit, jocuri distractive.

Cele 7 arome de inghetata, alaturi de alte produse ale patiseriei traditionale, precum si spiritul incarcat de istorie al locatiei, vor intregi evenimentul de care numerosi membri ai comunitatii Sectorului 6 se bucura in fiecare an.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s