Zambile primavaratice din hartie, de oferit în orice ocazie

Pentru ca zambilele sunt printre cele mai frumoase si mai indragite flori de primavara, iti aratam astazi cum poti aduce primavara mai aproape, decorandu-ti casa cu zambile colorate din hartie.

Iata ce-ti trebuie pentru o vaza plina de zambile:

  • Coli de hartie de diferite culori (coli subtiri sau usor cartonate)
  • Coli de hartie verde sau paie de plastic verzi
  • Foarfeca
  • Rigla
  • Lipici
  • Creion

Incepe cu o coala de hartie colorata: masoar-o cu rigla si taie-o in fasii de aproximativ 20x5cm (sau poti taia fasiile la latimea colii).  Foloseste din nou rigla pentru a trasa cu creionul o linie dintr-un capat in altul al fiecarei fasii, pe lungime, la distanta de un centimetru de una din margini.

Ia din nou foarfeca si franjureaza fasiile de hartie: fa mici taieturi egale pe latimea bucatii de hartie (dintr-un capat in altul), de cate 1 cm grosime, si opreste-te cu foarfeca la linia trasata cu creionul.

Foloseste creionul pentru a rasuci, pe rand, toti franjurii taiati mai sus. Vei obtine, la final, floarea zambilei, care va arata, deoacamdata, asa:

Dupa ce ai facut floarea va trebui sa faci si tulpina. Taie o fasie de 20X5cm de hartie verde, da-o cu lipici pe una din fete si rasuceste-o usor, pana formezi o tulpina subtire si eleganta. Daca vrei sa-ti fie mai usor, poti folosi chiar un pai de plastic verde.

Ca sa atasezi floarea de tulpina da cu lipici marginea exterioara a fasiei de hartie cu franjuri (franjurii sa fie la interior) si apoi rasuceste si lipeste fasia de tulpina verde, incepand din varf si coborand usor, usor, pana lipesti toata floarea.

Zambila este aproape gata. Ii lipsesc frunzele, pe care le poti decupa foarte repede dintr-o fasie de hartie verde.

Dupa ce vei termina de facut prima zambila, urmatoarele ti se vor parea foarte simplu de realizat si nici nu-ti vei da seama cand ti-ai umplut casa cu zambile primavaratice.

Sursa: www.onelittleproject.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s