World Vision Romania invata scolile cum sa acceseze fonduri pentru achizitia de tablete

Fundatia World Vision Romania anunta ca va consilia si ghida scolile pentru accesarea fondurilor nerambursabile ce pot fi folosite pentru achizitia de tablete, echipamente de protectie si containere mobile.

Incepand din aceasta saptamana, scolile din comunitatile defavorizate in care activeaza Fundatia World Vision Romania primesc suport si consultanta din partea expertilor organizatiei pentru folosirea sistemului MySMIS, pus la dispozitie de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin care potentialii beneficiari pot aplica pentru finantare in diverse programe.

In contextul pandemiei, MFE a alocat un buget de 175 milioane de euro pentru achizitionarea de tablete, echipamente de protectie si containere mobile pentru dotarea scolilor din Romania.

Fondurile vor putea fi accesate din aceasta toamna pentru echipamente care pot fi achizitionate incepand cu data de 1 august 2020 si decontate in baza cererilor de finantare depuse intre 15 octombrie 2020 si 15 ianuarie 2021.

„Expertii World Vision ii invata, in mod voluntar, pe directorii din scolile partenere cum sa obtina fonduri. Le acordam asistenta in depunerea proiectului, ii consiliem pe toata durata procesului. Reprezentantii scolilor au nevoie de sprijin in realizarea documentatie de accesare, de cineva care sa le explice mai clar ce fonduri pot cere aplicantii si consideram ca experienta noastra in domeniu le poate fi de ajutor”, a declarat Mihaela-Loredana Nabar, director executiv al Fundatiei World Vision Romania.

Cererile de finantare pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile necesare achizitionarii de echipamente de protectie medicala de tip dezinfectanti si/sau de containere mobile sanitare se aproba la finantare in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie, in ordinea primul venit-primul servit, cu respectarea pragului minim de calitate stabilit, potrivit ghidului solicitantului aprobat in conditiile legii.

Din interventia World Vision Romania in contextul pandemiei fac parte si ghidul pentru reluarea activitatilor sociale si educationale si anexa cu modelul de plan operational elaborate de Fundatie, in baza caruia s-au desfasurat activitatile educationale in perioada verii, cu acordul autoritatilor publice locale si al scolilor.
20.000 de masti pentru copiii din comunitatile vulnerabile

In plus, in perioada urmatoare, World Vision Romania va trimite catre comunitatile vulnerabile in care activeaza aproximativ 20.000 de masti, 5.000 de perechi de manusi, 400 de combinezoane, 400 de kituri complete de igiena, 300 de doze (50 ml) cu gel dezinfectant pentru maini, 20 de litri de dezinfectant de maini si 20 de litri de dezinfectant pentru suprafete.

Aceste donatii sunt facute in cadrul proiectelor de fundraising si finantate din fonduri structurale ale Fundatiei, dar si prin intermediul platformei „Fa bine”.

„Ne mai despart doar cateva zile de inceputul noului an scolar. Toate actiunile noastre sunt indreptate pentru a interveni acolo unde nevoile sunt foarte mari, in sprijinul elevilor, parintilor si profesorilor, pentru ca scoala sa inceapa in siguranta. Le multumesc tuturor celor care au contribuit la acest efort si continua sa sustina actiunile noastre prin donatii catre Fondul de urgenta pentru copiii si scolile din mediul rural, pe site-ul worldvision.ro sau prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA”, a adaugat directorul executiv al World Vision Romania.

In plus, World Vision Romania, cu ajutorul donatorilor sai, vine in sprijinul copiilor din satele romanesti si le daruieste acestora prima transa de dispozitive pentru invatamantul digital: peste 4.000 de tablete si laptopuri, pentru a-si putea continua educatia, in oricare dintre scenariile anuntate de autoritati. Parte din procesul de dotare a scolilor pentru inceputul acestui an scolar este si donatia de 21 de table interactive.

Pentru noul an scolar, World Vision Romania si-a propus sa sustina 6.600 de copiii si 100 de profesori din 80 de comunitati nevoiase de la sate si 27 de scoli si 6 gradinite pentru renovari si reabilitari in regim de urgenta.

Detalii despre proiectele organizatiei se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s