Vreau sa le fac pe toate!

Vreau sa le fac pe toate, insa rareori am vreme sa trec pe hartie tot ce imi propun sa fac intr-o zi. Sunt sigura ca multe mame vor si ele sa isi indeplineasca toate rolurile, in fiecare zi si foarte bine, pe deasupra.

Cand reusesc sa imi organizez prioritatile intr-un program, imi dau seama ca imi vin in cap treburi diverse, alandala, din categoriile mama, sotie, angajata, sora si fiica, prietena. Totodata, am nevoie de timp pentru relaxare si dezvoltare, vreau sa ma implic activ in comunitate si tot asa. Lista este adesea prea lunga si greu de prioritizat, caci mereu vreau sa le fac pe toate.

Jonglez mereu intre aceste roluri si, de cele mai multe ori, devine obositor.

Nu stiu cum esti tu, dar eu inca am dezamagiri la sfarsitul zilei, caci rareori reusesc sa fac tot ce mi-am propus. Evident ca ziua are doar 24 de ore si toate cate am eu de facut nu incap in acest timp „scurt”.

De multe ori, ma intalnesc cu parinti minunati, implicati in viata de familie si in cea profesionala, ce par a avea solutia unei vieti echilibrate. Recunosc ca mie inca imi scapa acest secret. Si inca invat si caut peste tot informatii, modele de urmat. Tu ai aflat cum sa le faci pe toate bine si sa ai timp suficient si pentru tine?

Din cand in cand, iau si cate o lectie ceva mai dura, de genul unor probleme mai grave – o boala mai serioasa, care ma obliga sa ma odihnesc si sa le las pe toate, o problema in familie, ce ma obliga sa iau o pauza si sa analizez indelung solutiile etc. Asa am mai inteles cate ceva despre exagerare, in incercarea de a le face pe toate.

  • Am inteles ca nu este rusinos sa fii ajutat de oamenii care iti sunt apropiati.
  • Am aflat ca, daca imi negociez mai des programul cu toti oamenii care depind de mine, am sanse sa devin mai realista in planificarea vietii mele.
  • Am descoperit ca, daca aleg sa fac lucruri care imi plac si la care ma pricep, reusesc sa le fac mai repede si mai bine.
  • Am inteles sa ma multumesc cu mai putin si sa am asteptari mai rezonabile, ca sa nu fiu dezamagita prea tare mai apoi.

Nu pot spune insa ca am invatat sa zic „nu” oamenilor care imi invadeaza viata, cu bune intentii adesea, dar care nu sunt o prioritate.

Caut inca informatiile si oamenii care ma pot ajuta sa fiu o mama mai buna. In continuare caut sa invat despre viata echilibrata. Zi de zi, vreau sa invat cum pot sa fiu un parinte mai bun, o sotie prezenta cu adevarat in cuplu, un om care face lucrurile importante pe rand si cat mai bine, atat pentru mine cat si pentru cei din jur.

Probabil ca si tu cauti solutii pentru o viata mai implinita, caci altfel nu erai aici. Ma bucur sa te cunosc si sa te felicit ca vrei mai mult si mai bine de la viata ta, ca vrei sa ai parte de toate rolurile din viata unei femei moderne si ca faci asta intr-un mod constient, cu dorinta doar de mai bine pentru tine si cei dragi.

Tu cum „impaci” toate rolurile pe care le ai de-a lungul unei zile? Ai patit sa nu mai poti face fata? Povesteste-ne in rubrica de comentarii.

Autor articol: Monica Popescu – Jurnalist, Mama a unei fetite de 6 ani, Coordonator pe proiecte educationale

sursa foto: bigstockphoto.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s