Vlad Voiculescu: Este un lucru periculos sa vorbesti despre fericire

Vlad Voiculescu: Este un lucru periculos sa vorbesti despre fericire

La Happy Music cu Ruxandra si Marius l-am avut ca invitat pe Vlad Voiculescu, fost ministru al sanatatii si castigatorul trofeului Liderul anului 2017 in Actiuni Caritabile, de la Gala Itsy Bitsy. Cu el am vorbit despre toate proiectele frumoase pe care le face in beneficiul bolnavilor de cancer si familiilor nevoiase. Daca nu ai prins interviul sau vrei sa il mai asculti o data, te invitam sa urmaresti acest podcast.

Daca de multa vreme imi place sa fac lucruri bune este si pentru ca binele mi-a fost intors. Am fost atat de norocos, incat fiecare lucru bun pe care eu l-am facut mi s-a intors de 10 ori”, a spus Vlad Voiculescu, invitat la Itsy Bitsy FM.

Alaturi de Ruxandra Rusan, fostul ministru ne-a vorbit despre experienta cu „reteaua citostaticelor”, despre proiectele MagiCAMP si MagicHome si despre situatia actuala din mediul politic din Romania. Asculta interviul in podcast si citeste mai jos pentru detalii suplimentare.

Reteaua citostaticelor”

Cand a observat nevoia acuta de citostatice in randul pacientilor din Romania, prin 2008, Vlad a inceput sa aduca medicamentele necesare din strainatate. Astfel, a ajuns sa ajute peste 2.000 de bolnavi de cancer si asa a inceput sa fie tot mai interesat de lacunele din sistemul medical romanesc.

Este un lucru periculos sa vorbesti despre fericire, dar, mai devreme sau mai tarziu, binele ti se intoarce.”

MagiCAMP

Povestea continua cu un alt proiect, de aceasta data destinat copiilor aflati la final de tratament sau intre cure de citostatice. Este vorba despre MagiCAMP, tabara pentru copiii diagnosticati cu cancer si aflati in situatii vulnerabile. Pana in ziua de astazi, peste 200 de micuti si-au regasit bucuria copilariei in acest loc construit de Vlad Voiculescu, alaturi de Melania Medeleanu. „Ai nevoie de cel putin un om cu care sa faci lucruri. Cam nimic pe lumea asta nu se face de unul singur”, a mentionat el.

MagicHome

A urmat proiectul MagicHome, prin care familiile bolnavilor de cancer aveau parte de un spatiu in care sa fie aproape de cei dragi aflati in spital. „Noi nu suntem in mijlocul luptei. In mijlocul luptei sunt copiii, parintii, medicii, asistentele care ii ajuta. Noi ce putem sa facem e, de afara, sa ii ajutam cu lucruri mici, cum ar fi sa ne asiguram ca au unde sa locuiasca atunci cand vin la spital. Ne asiguram ca oamenii au bani sa vina la Bucuresti sau la Cluj, ne asiguram ca oamenii au unde sa locuiasca”, ne-a mai spus fostul ministru.

In 2017 a fost derulata o campanie intensa, pentru strangerea de fonduri, in scopul construirii unei case de 700 metri patrati, in apropierea Spitalului Fundeni. S-au strans aproape 150.000 de oameni care au donat cate un SMS de 2 euro. „Este absolut extraordinar. Numarul de oameni este nemaiintalnit in Romania. Niciodata nu s-au strans aproape 150.000 de oameni care sa doneze pentru o cauza”, a exclamat Vlad Voiculescu.

Pentru proiectul MagicHome inca poti dona 2 euro, trimitand un SMS la numarul 8844, cu textul MAGIC.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s