Viroza Digestiva la copii: Cauze, simptome si tratament

Viroza Digestiva la copii: Cauze, simptome si tratament

La prima vedere, poti confunda viroza digestiva cu o banala indigestie. Insa, daca stii sa o recunosti din timp, iti vei scuti copilul de o multime de probleme. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem totul despre viroza digestiva la copii.

Asa cum ii spune si numele, aceasta boala este cauzata de un virus. Cele mai comune virusuri, care provoaca si manifestari asemanatoare, sunt rotavirusul si adenovirusul.

Printre simptomele care ne ajuta sa recunoastem usor o viroza digestiva se numara:

  • varsaturi – uneori, fara oprire;
  • diaree – copilul poate ajunge si pana la 10 scaune pe zi, fara o consistenta solida;
  • febra – o forma mai usoara.

Cum se ajunge la viroza digestiva si ce poti face? Afla acum, de la medicul pediatru dr. Ilinca Tranulis.

Cel mai grav simptom in viroza digestiva

Varsaturile, scaunele diareice si febra duc la deshidratarea copilului, care poate fi foarte grava, mai ales la copiii foarte mici. Daca nu reusesti sa mentii copilul hidratat, este indicat sa il internezi la spital, unde sa stea pe perfuzii. La bebelusi, alaptarea poate ajuta la reducerea deshidratarii.

Viroza digestiva poate fi evitata printr-o igiena corecta. Daca, insa, o are alt copil din colectivul puiului tau, sansele sunt sa ia si el boala, caz in care este nevoie sa faci tot ce poti pentru a reduce deshidratarea.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s