Victor Hanescu: 5 lucruri esentiale pentru copiii sportivi

Victor Hanescu: 5 lucruri esentiale pentru copiii sportivi

Intr-o noua editie a emisiunii Tati in dialog, ne-am intalnit cu celebrul tensimen Victor Hanescu, tatal lui Luca si al lui David. Impreuna cu el, am vorbit despre ce inseamna sa faci sport de performanta inca din copilarie, despre ce ar trebui sa aiba in vedere parintii copiilor care fac sport si, bineinteles, despre viata de tatic. Daca nu ai prins interviul, asculta podcastul aici.

Victor Hanescu a jucat in circuitul profesionist de tenis timp de aproape 20 de ani. In ultimii ani, s-a concentrat mai mult pe a transmite din experienta sa catre noile generatii de jucatori, prin Academia de Tenis Victor Hanescu.

Este o experienta care iti schimba viata, este o experienta care te maturizeaza. Am reusit sa calatoresc in toata lumea, am reusit sa cunosc oameni, am reusit sa depasesc bariere personale si emotionale si lucrurile astea nu le intalnesti chiar in orice alt domeniu”, povesteste el.

Desi si-ar dori ca baietii lui sa-i calce pe urme pentru toate motivele mentionate mai sus, sportivul adauga si ca ar vrea ca Luca si Matei sa isi aleaga singuri drumul si sa se bucure de ceea ce fac ei, chiar daca nu este un sport. „Sa-ti iubesti copilul nu inseamna sa astepti anumite rezultate sau anumite performante; sa-ti iubesti copilul inseamna sa-l vezi fericit, sa-l vezi bucuros ca face ceea ce ii place, sa-l vezi ca rade pe teren, sa-l vezi ca vine acasa si iti povesteste cum a fost la antrenament”, spune el atat despre propriii sai baieti, cat si pentru parintii ai caror copii fac sport.

De la Victor Hanescu am aflat si care ar fi cele 5 lucruri care ii sunt necesare unui copil pentru a ajunge un mare sportiv, un viitor Ilie Nastase sau o viitoare Simona Halep: pasiune, talent, ambitie, rabdare si perseverenta. „Norocul contribuie si el, intr-o mica parte, dar sunt lucruri mult mai importante, plecand de la puterea de a visa, de a te vedea deja castigator sau a te vedea ca ajungi sa joci pe cele mai mari arene din lume.”

Asculta intreg interviul cu tenismenul Victor Hanescu in podcastul de mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s