Parenting Academy: Trei intr-un pat. Co-sleeping, somn, bed sharing

Parenting Academy: Trei intr-un pat. Co-sleeping, somn, bed sharing

Echipa Parenting Academy te asteapta sambata, 30 iunie, la conferinta Trei intr-un pat. Co-sleeping, somn, bed sharing, eveniment despre somnul bebelusului si impartirea patului parintilor cu cei mici. Detalii si link de inscriere gasesti mai jos.

Studiile arata cat de important este pentru bebelus sa stea langa mama lui cat mai mult, inclusiv in timpul somnului. Pe masura ce copilul creste, apar intrebarile despre varsta optima la care copilul ar trebui sa inceapa sa doarma singur. Ce se intampla cand apare inca un copil? Care sunt efectele oboselii pe termen lung? Ce se intampla in cuplu cand patul se aglomereaza? Care sunt nevoile emotionale ale copiiilor si adultilor care-i cresc?

Daca si tu te-ai confruntat cu astfel de dileme si vrei sa afli mai multe despre cum sa iti obisnuiesti copilul sa doarma singur, fara a-l indeparta de tine, vino la conferinta sambata, 30 iunie, de la ora 10:00, la Hotel Sheraton din Bucuresti.

Patru specialiste in parenting, Ioana Chicet Macoveiciuc, Domnica Petrovai, Andreea Ola si Mihaela Oros, si-au unit fortele pentru a veni cu raspunsuri pentru cele mai variate intrebari despre co-sleeping, somn si bed sharing.

Ce vei invata la conferinta

Printre subiectele abordate se numara:

 • Cum definim conceptul de co-sleeping?
 • Este sanatos sa dormim impreuna cu partenerul si copilul in acelasi pat?
 • Pana la ce varsta este indicat sa dormim cu copilul?
 • Somnul bebelusului – cauze ale unui somn nesatisfacator si solutii pentru un somn linistit
 • Conceptul cry it out – Definitii, studii, implicatii
 • Sleep training – Definitii, studii, implicatii
 • Solutii pentru o tranzitie cat mai usoara de la trei (sau patru) intr-un pat la dormitorul parintilor si dormitorul copiiilor.

Speakerii conferintei:

 • Ioana Chicet Macoveiciuc – Moderator | Blogger de parenting
 • Dr. Mihaela Oros – medic pediatru, Coordonator Centru de Somnologie Pediatrica Regina Maria Baneasa, specializare in somnologie si in pneumologie pediatrica

Dr. Oros ne va indruma si ne va prezenta solutii pentru un somn linistit, acesta jucand un rol fundamental in dezvoltarea bebelusului. Deseori somnul poate fi perturbat de diferiti factori, iar copilul este privat de orele de somn necesare pentru dezvoltare. Care sunt acesti factori, dar si metodele prin care putem asigura copiiilor nostri odihna necesara ne vor fi prezentate in cadrul conferintei.

 • Andreea Ola – consultant in alaptare certificat international IBCLC, fondator site inbratelamami.ro

Andreea ne va vorbi despre nevoia copilului de a fi aproape de mama si de a primi lapte pe timpul noptii, despre cum putem impaca aceasta nevoie cu aceea de odihna a mamei. Ne va oferi solutii practice despre cum putem gestiona oboseala si alaptatul, dar si nevoia de ajutor a mamei care alapteaza.

 • Domnica Petrovai – psiholog clinician si psihoterapeut. Fondator Mind Education Health si a Scolii pentru Cuplu

Domnica Petrovai ne va vorbi despre nevoile emotionale ale cuplului si ale copilului, despre implicatiile psihologice ale dormitului cu copilul in pat, despre importanta intimitatii, si ne va oferi solutii pentru o tranzitie usoara de la dormitul impreuna la un somn independent pentru copil, la varsta potrivita fiecaruia.

Detalii in plus si inscrieri

Conferinta Trei intr-un pat. Co-sleeping, somn, bed sharing va dura 4 ore, cu o pauza de cafea, si va putea fi urmarita atat din sala, cat si live, in mediul online. In ambele cazuri, taxa de participare este de 90 de lei.

Pentru a te inscrie, intra aici: http://www.parenting-academy.ro/eveniment/7/trei-intr-un-pat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s