Cangurul lingvist isi cauta muschetarii intre elevii din Romania

Copiii din clasele III – XII sunt invitati la o provocare lingvistica: sa-si aleaga rolul muschetarului care li se potriveste cel mai bine sau sa devina cadeti sub steagul francez al Cangurului Lingvist!

Jocul-concurs Cangurul Lingvist – Franceza, organizat de Asociatia Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie (Asociatia IDEE), va debuta pe 17 decembrie, iar inscrierile scolilor ca centre de concurs in vederea sustinerii concursului pe suportul fizic al revistei de concurs se fac pana la data de 8 decembrie.

Concursul poate fi sustinut si individual, in varianta online, in perioada 17-21 decembrie. In acest caz, inscrierea se poate face pana in ziua susinerii concursului, achizitionand produsul digital de pe www.editurasigma.ro.

In cadrul concursului, copiilor le vor fi testate cunostintele de limba si civilizatie, intuitia, logica, viteza de reactie.

Elevilor le sunt propuse cinci niveluri de competente, iar fiecare elev, indiferent de clasa, poate sa aleaga nivelul la care considera ca va obtine cel mai bun punctaj.

Indiferent de varianta aleasa, pentru a participa la Cangurul, fiecare elev va primi un cod de participare unic, format din cinci cifre si patru litere. Cu ajutorul acestuia, elevul poate sustine jocul-concurs pe platforma cangurul.net si poate accesa ulterior rezultatele obtinute si analiza lucrarii sale.

De asemenea, pe editurasigma.ro copiii au la dispozitie teste de antrenament pentru fiecare nivel.

Concursurile Cangurul au loc la nivel international, iar Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul se desfasoara in peste 90 de tari. Editura SIGMA a organizat jocul-concurs Cangurul incepand din 1994, primele intreceri ale mintii fiind cele de matematica aplicata.

Proiectul educational Cangurul se adreseaza tuturor elevilor, nu numai celor performanti, oferind fiecaruia experiente de invatare eficienta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s