Vedetele colinda pentru copiii saraci din Romania

World Vision lanseaza campania „Colindator de Viitor”, in beneficiul copiilor din mediul rural. Cu aceasta ocazie, Pavel Bartos, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour si Trio Zamfirescu se alatura initiativei.

Fundatia World Vision Romania continua programul de dezvoltare comunitara „Donator de Viitor”, cu o editie speciala de Craciun. Lansat in octombrie 2013 ca proiect pilot in judetul Dolj, programul se extinde in acest moment in toate judetele in care World Vision isi desfasoara activitatea (Vaslui, Valcea, Cluj si Ialomita), venind astfel in sprijinul copiilor romani din mediul rural, acolo unde riscul de saracie este de trei ori mai mare decat in mediul urban.

Pavel Bartos, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour si Trio Zamfirescu canta cate un colind special adaptat pentru aceasta campanie, aratand tuturor romanilor ca fiecare copil, indiferent ca locuieste la tara sau la oras, are nevoie de sanse egale in viata, iar cu sprijinul potrivit, orice copil poate avea viitorul pe care si-l dorește.

In prag de Sarbatori vedetele vor incuraja romanii sa ajute acesti copii, devenind donatori pentru ei, si astfel să contribuie la un viitor mai bun pentru acestia.

Pana in prezent, World Vision Romania are o comunitate de aproape 700 de donatori individuali si isi propune sa obtina 1.000 pana la sfarsitul anului.

Vezi aici colindele artistilor si afla cum poti dona.

„Atunci cand se naste un copil, el asteaptă sa fie iubit, sa fie protejat si toti cei dragi lui sa fie aproape de el, iar atunci cand vin sarbatorile, Mos Craciun sa vina si la el cu daruri. Din pacate, sunt atat de multi copii care nu au parte de asa ceva! Din fericire suntem noi, cei din jurul lor, care putem schimba cate ceva ca lor sa le fie mai bine”, a declarat Pavel Bartos.

„De multe ori, de pe canapea, copiii Romaniei care n-au ce manca sau n-au unde dormi, nu se vad, ei nu exista. Sau cel putin ne prefacem ca aceasta problema nu este a noastra, cand, de fapt, stim foarte bine ca cei mici sunt responsabilitatea noastra, a tuturor. Cred ca fiecare dintre noi poate ajuta intr-un fel sau altul. Trebuie doar sa vrei”, a declarat Cabral Ibacka.

„Mi se pare inadmisibil ca unul din cinci copii cu varsta de pana la 5 ani din mediul rural nu a fost la medic niciodata in ultimul an. Acestor copii li se rapeste sansa la o dezvoltare armonioasa pentru viitor. Daca nu facem ceva acum, maine poate fi prea tarziu pentru unii dintre ei”, a declarat Oana Cuzino.

„Mi se pare trist sa nu-ti poti urma visul. Multi copii pierd trenul vietii pentru ca au stat in gara unei copilarii necajite prea mult timp. Vreau sa contribui la binele din viitorul acestor copii, pentru ca sunt copii buni si harnici, care invata bine si care au aptitudinile necesare pentru a-si implini visele”, a declarat actrita Daniela Nane.

Cred ca e foarte important sa-ti poti urma chemarea in viata. Fiecare dintre noi o are. Insa nu fiecare are sansa sa o descopere. Ma uit la fetita mea si imi doresc ca ea sa creasca intr-o lume in care totii copii sa poate sa-si atinga potentialul maxim. Voi colinda pentru acesti copii si pentru viitorul lor”, a declarat cantaretul Adrian Nour.

„Impreuna cu fratii mei, Georgeta si Ionut, si a celor care ne-au sustinut, am muncit si am reusit sa aratam Romaniei ca avem talent si ca putem fi printre cei mai buni. Dar asta nu se intampla daca cineva nu credea in noi si nu ne sustinea. Acum a venit randul nostru sa-i ajutam pe acei copii care poate intr-o buna zi vor fi viitoarele talente ale Romaniei”, a declarat Stan Zamfirescu.

“Sărbatorile de iarna sunt un prilej nemaipomenit sa ne aducem aminte de umanitatea din noi, de bunatate pana la urma, de gesturi frumoase fata de semenii nostri. Impreuna cu Pavel Bartos, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour si Trio Zamfirescu, prietenii nostri, familia, colegii si toti ce dragi, am inceput campania „Colindator de Viitor”, ca sa spunem tuturor romanilor ca acesti copii din mediul rural, viseaza si ei sa fie doctori, avocati, pictori, astronauti, etc, ca orice alt copil. Vrem ca printr-un gest simplu, precum colindatul, sa punem cu totii umarul la indeplinirea acestor dorinte, a declarat Oana Serban, PR & Communications Manager World Vision România.

Romania are cei mai saraci copii din UE

Conform studiului “Bunastarea Copilului in Mediul Rural” realizat de World Vision, Romania continua sa aiba cei mai saraci copii din Uniunea Europeana, iar jumatate dintre acestia locuiesc in mediul rural. Copiii de aici provin din familii sarace, cu un singur tip de venit, avand adesea doar alocatia copiilor sau un venit social. Pentru copiii din mediul rural, munca si nu joaca sau educatia este preocuparea lor zilnica. Cei mici merg adesea la culcare flamanzi si se simt marginalizati in comunitate si chiar in familia din care provin.

Acelasi studiu mai arata ca saracia acestor copii inseamna: nutritie precara, resurse limitate pentru participarea scolara, acces limitat la servicii, marginalizare, rezultate scolare slabe, toate acestea avand un impact semnificativ asupra dezvoltarii si evolutiei lor pe tot parcursul vietii. Programul Donator de Viitor isi propune sa schimbe destinele acestor copiii si sa le ofere motive sa spere ca viata lor poate urma un alt curs, diferit de cel al parintilor lor.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s