Vaccinarea copiilor nu se mai face in scoli

Potrivit Ordinului 386/2015 de la Ministerul Sanatatii, vaccinarea copiilor de varsta scolara nu se mai face prin cabinetele medicale din scoli, ci la medicii de familie.

In urma sedintelor cu parintii, de la inceputul anului scolar, cadrele didactice au obligatia de a explica modul in care se vor realiza vaccinarile copiilor, astfel:

  • Parintii vor cere la cabinetul medical scolar o adeverinta cu vaccinarile efectuate deja in scoala, in anii anteriori (daca sunt).
  • Parintii copiilor cu varste de 6 si 8 ani vor merge la medicul de familie la care este inscris copilul, in vederea vaccinurilor obligatorii: VPI (pentru prevenirea poliomielitei) si DTPa-VPI (pentru prevenirea difteriei, tetanosului, poliomielitei si pertussis)
  • Parintii copiilor cu varste de 5 si 7 ani vor merge la medicul de familie la care este inscris copilul, in vederea vaccinului ROR (pentru prevenirea rujeolei, oreionului si rubeolei).
  • Parintii copiilor cu varste de 14 ani vor merge la medicul de familie la care este inscris copilul, in vederea vaccinului diftero-tetanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s