Vaccinarea copiilor impotriva gripei noi ar putea incepe in martie

Campania de imunizare contra virusului A/H1N1 a copiilor intre 10 si 16 ani va incepe, cel mai devreme, in luna martie, pentru ca, pana in prezent, nu a fost gasit numarul suficient de subiecti care sa fie testati, au precizat astazi reprezentantii Institutului „Cantacuzino” din Capitala, informeaza Newsin.

„Firma care efectueaza testele, Pirrel, este acreditata din 2003 de Ministerul Sanatatii sa faca astfel de teste, insa, pana acum, au fost gasiti doar 36 de copii care sa fie vaccinati, din totalul necesar de 100. In aceste conditii, speram ca vom putea termina testele la sfarsitul lunii februarie, pentru a putea incepe, in martie, campania de vaccinare. In privinta copiilor intre 6 si 10 ani, nu stim cand vor putea fi imunizati si acestia, deoarece testarea vaccinului pentru acest segment de varsta se face dupa cei intre 10 si 16 ani”, a precizat directorul Institutului „Cantacuzino”, Radu Iordachel.

Vaccinul pentru copii a fost testat in Arad si Timisoara, unde, potrivit Agentiei Nationale a Medicamentului, nu au fost constatate nereguli la inspectiile ce au vizat activitatea firmei Pirrel.

Testele se fac cu acordul ambilor parinti, insa este nevoie si de cel al copilului. Pentru aceasta activitate, parintii primesc, in total, suma de 700 de euro. Inaintea testarii, se semneaza si o asigurare pe un an impotriva eventualelor urmari neplacute de dupa vaccinare.

Subiectii pe care se efectueaza testele sunt monitorizati indeaproape, dupa vaccinare, timp de 21 de zile, iar ulterior raman sub supraveghere pana la sase luni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s