Saferpedia.ro – prima enciclopedie on-line privind siguranta pe Internet

Consortiul Sigur.info a creat prima enciclopedie on-line privind siguranta pe Internet.

Pe 9 februarie, cand va fi sarbatorita, la nivel european, Ziua Sigurantei pe Internet, Consortiul Sigur.info va lansa, in Romania, enciclopedia on-line Saferpedia.ro.

Dedicata in special copiilor si adolescentilor, enciclopedia cuprinde, pentru inceput, peste 350 de termeni din domeniul sigurantei pe Internet, a utilizarii calculatorului si al tehnologiilor mobile. Termenii sunt impartiti in zece categorii, numarul definitilor si resurselor informationale legate de acestea crescand constant.

Termenii sunt definiti astfel incat sa fie cat mai usor de inteles de catre copii si adolescenti, dar si de catre parinti si profesori.

Editarea continutului se va face atat cu editori specializati, cat si cu editori voluntari care vor putea propune noi termeni sau completari la cei actuali.

Saferpedia.ro este accesibila in prezent in limba romana, dar va fi disponibila si in alte limbi, precum engleza, franceza si germana.

Lansarea oficiala a enciclopediei Saferpedia.ro va avea loc pe 9 februarie, cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet, in cadrul unei conferinte de presa la Hotelul Radisson din Bucuresti, ocazie cu care vor fi premiati si castigatorii concursului national „Gandeste inainte sa postezi!”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s