Urania Cremene a lansat campania #StimaDeSineConteaza

Peste 60% dintre romani spun ca nu sunt multumiti de felul in care arata viata lor, iar la capitolul stima de sine Romania ocupa locul 47 din 53 de tari studiate.

In acest context, Urania Cremene a lansat, pe 1 octombrie, #StimaDeSineConteaza – o campanie pentru sanatatea emotionala a Romaniei, menita sa ajute generatiile noi sa creasca altfel decat majoritatea adultilor romani.

Astfel, prin seminariile „Stima de Sine la Copii – Principalul ingredient al succesului”, campania isi propune sa ridice nivelul de constientizare al parintilor despre importanta cresterii copiilor cu o stima de sine sanatoasa, dar si sa le ofere informatiile si instrumentele prin care o pot face usor.

Initiativa acestei campanii porneste de la niste statistici ingrijoratoare, care arata ca populatia Romaniei are, in acest moment, un nivel suboptim al stimei de sine, adica al increderii in sine, in ceilalti si in viitor.

Conform acestor statistici:

● La capitolul ”Stima de sine”, romanii sunt pe locul 47 din 53 de tari studiate;
● Frecventa cazurilor de suicid la tinerii de 15 – 19 ani este cu circa 50% peste media europeana;
● In anul 2016, ANPDCA a inregistrat 14.323 cazuri de abuz asupra copiilor, in 1721 din cazuri fiind vorba despre abuz emotional.

Pentru ca un numar cat mai mare de parinti sa se alature campaniei, Urania Cremene propune urmatoarele actiuni:

1. Spot TV pentru promovarea campaniei si petitia #StimaDeSineConteaza, prin care se doreste strangerea de semnaturi pentru sustinerea cauzei si transformarea ei in campanie de interes public national, cu acordul Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

2. Turneul de seminarii – „Stima de Sine la Copii – Principalul ingredient al succesului”.
Impreuna cu trainerii All About Parenting – Florin Amariei, Valentin Nicolae, Maria Tolescu si Daniel Cirt vor fi oferite seminarii gratuite in toate orasele mari si medii ale Romaniei. Pana la sfarsitul anului, seminarul ajunge in 22 de orase, urmatoarele patru saptamani acoperind urmatoarele orase: Botosani (15 oct.), Bacau (16 oct.), Turda (29 oct.), Targu Mures (30 oct), Voluntari (5 nov.), Mangalia (6 nov.), Gherla (12 nov.), Bistrita (13 nov.), Bucuresti (19 nov.).

Participarea la seminar este gratuita pentru toti participantii, pe baza rezervarii locului la unul dintre seminariile din calendarul de evenimente.

Prin intermediul acestor seminarii, parintii vor invata tehnici concrete prin care pot lucra activ la educarea copiilor in spiritul independentei, al responsabilitatii si al increderii in sine.

3. Seven Days Challenge pe Facebook si Instagram, care cuprinde o serie de 7 provocari (cate una in fiecare zi) pe care parintii le pot implementa cu copiii lor pentru a invata cum sa le creasca stima de sine.

Mai multe detalii despre campania #StimaDeSineConteaza se gasesc pe www.uraniacremene.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s