Unde gresesti cand incurajezi creativitatea copilului

Unde gresesti cand incurajezi creativitatea copilului

Foarte multi parinti, fara sa vrea sau sa isi dea seama, inhiba creativitatea copiilor, in incercarea de a le aprecia talentele. O mama care a trecut printr-un astfel de episod este Georgiana care ne povesteste si cum a schimbat abordarea, astfel incat fetita ei sa se simta incurajata. Afla cum, la Parinti de Pici.

Odata ce piciul tau descopera creioanele, cariocile sau acuarelele, este normal sa te umfli in pene cu operele artistice ale sale, oricat ti-ar semana cu niste simple mazgalituri. Le lipesti pe un perete sau pe frigider, le faci poze si le distribui pe retelele sociale, iar cand vin oameni in vizita pe la tine, ii duci neaparat sa admire galeria de arta.

Dar modul in care tot lauzi desenele sau bricolajele copilului tau, de multe ori, nu este tocmai cel corect. „Copiii complimentati excesiv tind sa devina mult mai preocupati de obtinerea laudelor decat de explorarea talentelor pe care le au”, spune Georgiana, mama de pici. „O posibilitate ar fi sa o intreb ce a desenat. Am aflat, insa, ca nici intrebarea asta nu incurajeaza prea mult creativitatea, pentru ca-i da copilului impresia ca desenele sale trebuie sa reprezinte neaparat ceva concret”, mai spune despre o alta incercare.

Care a fost solutia ei pentru a incuraja creativitatea fetitei sale? Georgiana a ales sa ii aprecieze mai degraba eforturile decat opera in sine.

Afla mai multe acum, la Parinti de pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s