Castaniete din materiale reciclabile

Muzica reuseste sa inveseleasca orice zi, fie ea si o zi de luni, de aceea iti propunem astazi sa realizezi impreuna cu copilul tau un instrument muzical inedit: castaniete din materiale reciclabile.

Inventate in urma cu sute de ani si folosite de greci si egipteni, castanietele sunt in prezent asociate mai ales cu muzica portugheza si spaniola.

Noua ni se par niste instrumente foarte usor de folosit, mai ales de catre copii, carora le place sa produca sunete folosind tot felul de materiale neconventionale. De data aceasta e vorba de capace din metal, care pot scoate niste sunete surprinzator de melodioase atunci cand le transformi in casteniete.

Iata ce materiale iti sunt necesare pentru aceasta activitate:

  • Capace de metal (4 pentru un set de 2 castaniete)
  • Carton
  • Aracet
  • Foarfeca
  • Optional: hartie colorata, carioci si ochi mobili

Daca vrei o varianta simpla de castaniete e de ajuns sa tai doua fasii dreptunghiulare de carton de aproximativ 3x10cm, sa umpli capacele de metal cu aracet, sa lipesti apoi cate un capac in fiecare capat al fasiilor de carton si sa le lasi peste noapte sa le lipeasca bine. Dupa ce s-au lipit indoaie fasiile de carton in jumatate, porneste muzica la radio si incearca sa tii ritmul.

Daca ai mai mult timp la dispozitie si vrei sa personalizezi castanietele deseneaza fasiile de carton cu cariocile, accesorizeaza-le cu bucati de hartie colorata si transforma-le in animalute haioase, lipindu-le ochisori mobili.

La Scoala de SuperEroi, in fiecare luni de la 16:00 la 18:00, copiii isi activeaza puterea bunatatii sufletesti, cu ajutorul lui Spark, supereroul ecologist care va descoperi cu cei mici ce pot face impreuna pentru a avea cu totii, oameni, plante si animale o viata sanatoasa si frumoasa.

Intra in direct cu Spark in fiecare luni, de la 16:00 la 18:00 la *ITSY (*4879), sun-o direct din aplicatia gratuita Itsy Bitsy sau scrie-i pe WhatsApp la 0725 300 700. Abia asteapta sa vorbeasca cu toti copiii!


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s