Un nou Concurs #RePatriotYouth lansat de Repatriot

Anul acesta, Repatriot provoacă elevii și studenții de pretutindeni cu un nou concurs de eseuri și prezentări – „Unirea de care avem nevoie acum„, care se desfășoară cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române din 24 Ianuarie 1859.

Marți, pe 24 Ianuarie 2023, Repatriot – RBL va organiza o conferință specială RePatriot – “Vrancea Inima României”, în cadrul căreia va avea loc și premierea celor 3 câștigători ai concursului #RepatriotYouth.

Evenimentul va începe la ora 11.00 la Colegiul Național Unirea din Focșani, unde se vor reuni membri ai comunității Repatriot – Romanian Business Leaders – RBL, antreprenori și personalități din alte domenii, elevi, parteneri și invitați
animați de dorința de a avea o Românie mai bună pentru noi și generațiile următoare.

Felix Pătrășcanu – Managing Partner FAN Courier, Marius Ghenea – Antreprenor in serie și business-angel, Felix Tătaru – Fondator GMP Group, Nicuța Enache – Fondator Restaurante Ciao Niki, Traian Buia – Antreprenor în România și Irlanda, Gabriel Aftenie – Babylon Consult, Hilde Brandl – Fondator UNITH2B, Daniel Sârbu – CEO Tassid, Emil Munteanu – Cofondator ATRA Doftana, Aura Icodin – Fondator A_BEST, Marius Bostan – antreprenor, co-fondator FNTM și inițiator RePatriot, sunt doar o parte din oamenii de afaceri care și-au anunțat prezența la eveniment și care pregătesc surprize pentru câștigătorii concursului de anul acesta.

“Cum s-a întâmplat Unirea, ce i-a motivat, care au fost principiile și valorile inspiraționale ale înaintașilor noștri când s-au așezat cu toții la masă și au decis Unirea Principatelor Române?”, sunt câteva întrebări la care tinerii de pretutindeni trebuie să răspundă în lucrările acestora pentru concurs.

Alte teme de abordat sunt: Cum putem învăța din Mica Unire pentru a contribui, în prezent, la dezvoltarea țării noastre? Ce idei și soluții ați găsit, cum pot fi puse în acțiune, de ce resurse avem nevoie și cum le putem atrage? Cum vă doriți să arate România următorilor 100 de ani?

După analizarea Micii Uniri și înțelegerea a ceea ce s-a întâmplat în 1858/1859, tinerii pot pregăti o prezentare, video sau proiect în care să exprime ce cred ei că i-a motivat pe cei care au înfăptuit Unirea și, cel mai important, cum cred că ne ajută acum istoria să facem o Românie mai bună pentru noi și urmașii noștri.

Participarea la concurs se face prin transmiterea lucrărilor la office@repatriot.ro până la 20 ianuarie. Vor fi doar 3 proiecte câștigătoare alese de juriu. Acestea vor fi prezentate în cadrul conferinței printr-un pitch de 3 minute așa că organizatorii vă așteaptă alături și la conferință. Pe lângă recunoașterea RePatriot vor avea mai multe premii extraordinare, la fel ca în edițiile precedente.

Detalii despre concurs și conferință se găsesc aici.

Despre RePatriot & RBL

RePatriot este o platformă de inspirație și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Construiesc instrumente de sprijin, oferă consiliere, mentorat, educație de afaceri, coalizează forţe instituţionale importante alături de personalităţi şi societatea civilă.

Romanian Business Leaders (RBL) este de 10 ani vocea și vehiculul de acțiune al liderilor de business pentru a construi o Românie în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru 1.000+ antreprenori și executivi de top din mediul de business privat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s