Un mod simplu de a schimba obiceiurile proaste

Pentru a-ti fi mai usor sa scapi de obiceiurile proaste, descopera mai intai cum se formeaza acestea. Apoi, devine foarte simplu sa scapi de ele.

De cele mai multe ori, obiceiurile proaste au la baza stresul. Hormonii de stres eliberati in organism in situatii critice te provoaca sa gasesti solutii pentru a-ti alina starea neplacuta. Insa, de cele mai multe ori, ceea ce pare a fi o solutie buna pe moment are efecte daunatoare in viitor. De exemplu, cand mancam ciocolata pentru ca suntem suparati sau cand tipam la copiii nostri pentru ca am avut o zi obositoare.

Pentru a ne ajuta sa luptam mai constructiv impotriva acestor tipare, psihiatrul Judson Brewer ne propune o solutie foarte simpla, in aceasta conferinta TED.

„Cum ar fi daca am deveni foarte curiosi de ceea ce se intampla in clipa de fata?” – se intreaba el – „Observand consecintele acestor obiceiuri ne ajuta sa le intelegem mai profund, sa intelegem cu adevarat, incat sa nu mai trebuiasca sa ne stapanim sau sa ne abtinem de la un comportament. In primul rand, ne pierdem interesul de a-l repeta.”

Afla din acest Discurs antispalare pe creier cum te poate ajuta curiozitatea sa scapi de stres si, implicit, de obiceiurile proaste.

Vei si:

[ted id=2420 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s