Un altfel de tratament pentru hepatita C

Un altfel de tratament pentru hepatita C

Pana de curand, clasicele tratamente antivirale aduceau o multime de efecte adverse si promiteau sanse reduse de recuperare. La Traieste Sanatos cu Simona, iti vorbim despre un altfel de tratament pentru hepatita C, mai modern si mult mai avantajos.

In Romania, peste 800.000 de persoane sunt infectate cronic cu hepatita C, ne informeaza dr. Elena Ciuperca, medic primar gastroenterolog.

Virusul C se transmite prin sange, atat din interventii chirurgicale sau stomatologice, piercinguri, tatuaje, cat si prin contact sexual sau de la mama la fat. Infectia cronica cu virus C poate sa evolueze in timp, cu aparitia cirozei hepatice.

Pana acum, cei infectati puteau sa apeleze la tratamentul cu interferon. Insa, aceasta terapie venea si cu riscuri, de la efecte neuropsihice (insomnie, depresie, iritabilitate), pana la fenomene autoimunie (cum ar fi tiroida sau diabetul).

Acum, aflam despre un altfel de tratament pentru hepatita C, un regim terapeutic fara interferon, cu efecte secundare extrem de putine si cu o eficienta foarte mare.

Mai multe despre acest tratament iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s