Ulciorul la copii: Cauze, semne si tratamente

Ulciorul la copii: Cauze, semne si tratamente

Cum apare ulciorul la copii si cum il depistezi? Ce este bine sa faci, daca observi aceasta infectie la puiul tau? Asculta Traieste Sanatos cu Simona si afla toate raspunsurile.

Ulciorul apare la radacina pleoapei, cand o glanda sebacee este obturata. Astfel, apare o inflamatie, care poate lua mai multe forme. In prima faza, cand infectia este mai superficiala, vorbim de orjelet. Netratat la timp, ulciorul poate evolua in salazion, cand infectia ajunge mai mult in profunzimea pleoapei.

Motivul pentru care atat de des vorbim de ulciorul la copii este pentru ca cei mici duc manutele murdare la ochi. Cand se freaca la ochi fara sa se fi spalat inainte, apare o iritatie care duce la ulcior.

Primele semne prin care iti poti da seama ca micutul tau are o infectie la ochi sunt:

  • cand i se inroseste pleoapa;
  • cand copilul se plange ca il doare ochiul sau ca are o jena;
  • cand lacrimeaza mai mult.

De regula, ulciorul la copii devine vizibil chiar de a doua sau a treia zi, moment in care putem observa infectia purulenta. Daca observi acest lucru la piciul tau, ideal ar fi sa il tii 2-3 zile acasa, pentru a nu risca sa ii infecteze pe ceilalti si sa il duci la medicul oftalmolog. Atentie! Nu il trata cu leacuri babesti, intrucat situatia s-ar putea inrautati. Medicul ii va prescrie copilului picaturi si unguente, cu care se va vindeca rapid.

Mai multe despre ulciorul la copii ne spune dr. Carmen Dragne, medic primar oftalmolog, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s