Tutorial: Pietre jucause

Pentru ca vacanta de vara inseamna mult timp pentru joaca si plimbari in aer liber, iti aratam cum te poti juca cu ce iti pune natura la dispozitie. Chiar si niste simple pietre pot fi o sursa pentru creativitatea ta.

Partea buna este ca materialul principal pentru acest tutorial se gaseste peste tot – pe marginea drumurilor, pe malul paraurilor de munte sau chiar pe plaja.

Activitatea de pregatire poate dura chiar si 10 minute (in functie de cate pietricele ai), insa jocul se poate prelungi ore bune. Recomandam activitatea copiilor de toate varstele si chiar parintilor si bunicilor.

Etapa 1: Pregateste-ti materialele:Etapa1

  • Pietre – nici prea mici, dar nici prea mari.
  • Carioci sau acuarele.

Etapele 2 si 3: Priveste cu atentie fiecare piatra si deseneaza pe ea ce iti place – figuri de copii, animale, masini sau case, flori, fluturi, norisori, stele si tot ce-ti vine in minte. Vei vedea ca unele pietre au deja forma potrivita pentru a deveni masinute, buburuze sau casute.

Etapa2Etapa 4: Dupa ce s-au uscat desenele de pe pietre, cheama-ti prietenii si familia la joaca: amesteca pietricelele, imparte-le intre jucatori si incepeti sa inventati povesti plecand de la desenele de pe pietre.

Etapa4Distractia va fi cu atat mai mare cu cat vei avea mai multe pietre desenate. Pentru a avea mai multe optiuni de povesti, poti face desene pe ambele fete ale pietrelor.

Autor articol: CreativeArts.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s