Turul ciclist Cartile copilariei pe bicicleta ajunge in Bucuresti

Principele Nicolae al Romaniei si campionul national la ciclism Alex Ciocan ajung la Bucuresti, in turul ciclist caritabil Cartile copilariei pe bicicleta.

Joi, 30 aprilie, evenimentul organizat in beneficiul Asociatiei Curtea Veche ajunge la Bucuresti. Campania inedita de strangere de fonduri are drept scop realizarea de donatii de carte in medii defavorizate, prin programul national de lectura Cartile copilariei.

Evenimentul este un proiect unic in Romania, traversand, din Sighetu Marmatiei pana in Constanta, 1.000 de kilometri si 10 orase importante in doar 9 zile, in perioada 23 aprilie – 3 mai.

Toti cei care doresc sa sustina cauza Asociatiei Curtea Veche sunt invitati sa se alature plutonului de ciclisti fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din orasele de pe traseu. Astfel, pentru Bucuresti, ciclistii pot sa conduca plutonul de la intrarea dinspre Otopeni (in dreptul Academiei de Politie „Alexandru I. Cuza”, statia de autobuz, ora 17.30) pana la punctul de intampinare din Parcul Herastrau (intrarea din Piaţa Charles de Gaulle, parcare I’Vello, ora 18.00).

In cadrul evenimentului vor lua cuvantul Paul Nicolae Petrovan (prefectul Capitalei), Iren Arsene (presedinte Asociatia Curtea Veche) si Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei, moment urmat de fotografii, interviuri si declaratii de presa.

Pana la aceasta data, turul ciclist caritabil Cartile Copilariei pe bicicleta a ajuns in sase orase (Sighetu Marmatiei, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu si Brasov) unde s-a bucurat de o primire calduroasa din partea comunitatilor locale si a ciclistilor care s-au alaturat cauzei.

Este important sa se stie ca oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunitatii locale. Aceasta actiune a noastra este doar un punct de plecare si un mod de a masura cat de interesate sunt comunitatile sa aiba grija de educatia copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat in acest program de lectura. Poate ca vom gasi suficient de multi oameni care inteleg importanta calitatii educatiei pentru ca anumite zone din tara sa se dezvolte mai bine”, declara Iren Arsene, presedinte Asociatia Curtea Veche.

Cei care nu vor putea fi prezenti si doresc sa se implice pot accesa profilurile de fundraising ale biciclistilor, create pe site-ul Asociatiei Curtea Veche si sustine cauza cu o donatie online.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s