Tu ce faci in vacanta? Bitsy iti recomanda Dixit!

Bitsy are mai mereu chef de joaca, iar de cand a descoperit „Dixit” – un super joc de societate – nu scapa nicio ocazie sa-l joace cu prietenii lui de la Scoala de SuperEroi – Itsy, SuperZapa, Spinner, Spark si Dj Dodi.

Asa a devenit Dixit unul din jocurile preferate ale tuturor SuperEroilor, nu doar al lui Bitsy. Intr-adevar, Dixit reuseste sa captiveze foarte repede atat copiii, cat si parintii, antrenandu-le intuitia, creativitatea si imaginatia.

Dixit se joaca in maximum 6 persoane si contine o tabla de joc , 84 de carti cu imagini, jetoane de vot si iepurasi colorati (Bitsy joaca intotdeauna cu iepurasul de culoare albastra).

Iata cum povesteste Bitsy ca a decurs jocul ultima data cand i-a provocat la Dixit pe prietenii lui de la Scoala de SuperEroi:

„Dupa ce am impartit cate 6 carti, jetoanele si iepurasii am inceput rundele de joc si distractia, desigur. Pe rand, fiecare SuperErou a fost povestitorul. Povestitorul alege o carte si spune ceva despre ea, apoi o aseaza cu fata in jos fara sa vada restul jucatorilor. Ceea ce spune poate avea diverse forme – poate fi un singur cuvant, o propozitie, o interjectie, chiar o scurta povestioara, un nume de cantec sau de film.

Restul jucatorilor aleg o carte din mana lor, care considera ei ca se potriveste cel mai bine cu ceea ce a spus Povestitorul. Cartile se amesteca si se pun cu fata in sus, iar jucatorii aleg apoi cartea care cred ca a fost a Povestitorului. Aici devine foarte interesant, pentru ca uneori toate cartile se potrivesc cu ce a spus Povestitorul.

Dupa ce se incheie votul, jucatorii primesc puncte pentru fiecare carte care a fost votata, iar jocul se termina atunci cand primul iepuras ajunge la linia de Finish.”

Ghicesti cine a castigat jocul?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s