Toxocaroza: simptome si tratament impotriva parazitului toxocara

Toxocaroza este o afectiune cauzata de doi paraziti care populeaza intestinele cainilor (Toxocara Canis) si al pisicilor (Toxocara Cati). De regula, la aceasta afectiune parazitara sunt vizati copiii care obisnuiesc sa duca mana murdara la gura.

In emisiunea “Traieste Sanatos cu Simona”, Conf. Dr Carmen Cretu, medic primar parazitologie si boli tropicale a vorbit despre parazitul toxocara, care intra in organismul uman prin ingestia de oua sau de larve de viermi.

Toxocara este un parazit care, in stadiul adult, paraziteaza cainele si pisica. Omul nu este gazda potrivita, dar se infecteaza pe cale bucala, daca nu se spala pe maini”, spune d.na Dr Carmen Cretu.

Infestarea copiilor de 5-6 ani cu acest parazit se poate produce cand acestia se joaca intr-un mediu infestat, apoi duc mana in gura. Viermii adulti locuiesc in intestinul subtire al cainilor si al pisicilor si sunt eliminati pe sol odata cu materiile fecale. Din pacate, prin igiena precara a mainilor se poate produce infestarea si la om.

In intestin ouale se transforma in larve, apoi penetreaza peretele intestinal, trec in sange si sunt purtate apoi catre organe: ficat, plamani, ochi, creier unde produc diverse tipuri de simptomatologie.

In cazul infectarii la oameni acestia vor manifesta: febra, acuze gastroinstestinale, dispnee, urticarie, limfadenopatie, tulburari de vedere, convulsii etc.

Mai multe informatii despre toxocara o sa primiti din materialul de mai jos:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s