Toate panzele sus (1976 – 1978)

Stiu ca topul se refera la filme si stiu ca Toate panzele sus este un serial. Cu toate acestea, recomand cu draga inima atat copiilor, cat si parintilor sa vada, sa revada aceasta serie.

 

Desi este ceva mai matur, serialul prezinta aventuri la care cei mici doar viseaza. Calatorii prin lumi exotice, pirati, uragane sunt doar cateva dintre elementele care fac din aceasta saga o poveste perfecta pentru toata familia. De asemenea, ecranizarea prezinta mici bucati din cultura si traditiile de peste hotare, devenind astfel un bun indrumator geografic.

Adaptat dupa romanul cu acelasi nume al lui Radu Tudoran, serialul realizat de Televiziunea Romana are 12 episoade. Filmul prezinta aventurile prin care trec cei doi prieteni, capitanul Anton Lupan si francezul Pierre Vaillant.

Visul celor doi este de a calatori spre Tara de Foc, asemeni exploratorului Charles Darwin. La scurt timp dupa ce isi cumpara goeleta L’Esperance, atat velierul, cat si Pierre Vaillant dispar, in urma unei confruntari cu piratii. Dupa ce gaseste epava corabiei L’Esperance, Anton Lupan isi strange un echipaj si porneste intr-o expeditie peste Atlantic pentru a-si gasi prietenul.

Trecand prin Constantinopol, Pireu, Marsilia, Buenos Aires si alte zone exotice, Lupan este mereu cu un pas in urma amicului sau. Ramane de vazut cum se va termina povestea.

Din distributie fac parte nume mari precum: Ion Besoiu il interpreteaza pe Anton Lupan, Jean Constantin apare in rolul lui Ismail, Ion Dichiseanu il infatiseaza pe Pierre Vaillant, iar Sebastian Papaiani ii da viata personajului Ismail.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s