Tipuri de tratamente pentru varicocel

Tipuri de tratamente pentru varicocel

Aparitia vaselor de sange dilatate la nivelul testiculelor se traduce prin varicocel. Netratata, boala poate duce pana la infertilitate. De la ce varsta vorbim de varicocel? Ce tratamente exista? Afla raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In cazul barbatilor, varicocelul este principala cauza de infertilitate. Din fericire, odata tratata boala, calitatea spermei revine la normal.

Defectul valvelor venelor ce conduce la aparitia varicocelului, in general, este din nastere”, explica dr. Rares Nechifor, medic primar radiologie interventionala. „Pacientii pot avea intre 8-9 ani si pana la 40-50 de ani.

Asadar, putem intalni aceasta boala chiar si la copii. Pentru a-ti da seama daca un baietel sufera de varicocel, ar trebui sa observi ca are dureri la nivelul testiculelor sau dureri abdominale, in momentul in care face orice fel de efort, de la activitati sportive si pana la simplul fapt de a sta in picioare.

Diagnosticul final va fi stabilit de medic, in urma unei ecografii. Daca intr-adevar este vorba de varicocel, atunci ai doua optiuni la dispozitie:

  • tratamentul chirurgical – care insa poate fi dureros si poate avea o rata mare de recidiva;
  • tratament endovascular (embolizare) – care consta intr-o injectie, fara durere, fara taieturi.

Mai multe despre embolizarea varicocelului poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s