TIC PITIC – Zilele Small Size, 27-29 ianuarie 2017

Primaria Municipiului Bucuresti si Teatrul Ion Creanga organizeaza in perioada 27-29 ianuarie 2017 cea de-a treia editie TIC PITIC – Zilele Small Size, un eveniment dedicat celor mai mici spectatori – copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 6 ani.

Realizat cu scopul de a promova importanta artei in dezvoltarea copilului, dar si beneficiile aplicarii conceptului de educatie timpurie prin teatru, TIC PITIC propune un program variat de activitati(spectacole, ateliere, conferinte si intalniri), acestea fiind adresate atat copiilor, cat si parintilor, educatorilor si specialistilor implicati in educarea tinerei generatii.

Timp de 3 zile, foarte tinerii spectatori vor putea urmari, din programul Educatia Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani, cele mai recente productii ale teatrului: spectacolele „Pernuta somnoroasa” si „Buna dimineata!”, dar si spectacole deja cunoscute si indragite de public, precum „Zbor prin povesti” si „De-a Micul Print”.

Teatrul Ion Creanga organizeaza totodata o noua conferinta pe teme de interes pentru parinti: „Talentul copiilor – despre aptitudini deosebite si cum le putem descoperi”. Realizata in colaborare cu Anca Ganciu si Catalina Hetel, doi psihoterapeuti experimentati in psihologia copilului si a relatiilor de familie, conferinta are loc duminica, 29 ianuarie, ora 11.00. Pentru copiii participantilor la conferinta, Teatrul Ion Creanga sustine in paralel un atelier de creativitate gratuit. Intitulat „Long Tom si cufarul cu pietre pretioase”, atelierul ii poarta pe cei mici(categoria de varsta: 3-6 ani) intr-o calatorie peste mari si tari, printre cufere pline de perle si corali, sub indrumarea actorului-pirat Voicu Hetel.

Programul TIC PITIC este completat de o activitate dedicata specialistilor din domeniul educatiei la care vor fi prezenti si reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale. Acestia sunt invitati sa participe vineri, 27 ianuarie, ora 11.00 la o intalnire moderata de psihologul Carmen Anghelescu, care va discuta despre rolul teatrului in educatia timpurie a copilului.

Toate activitatile din cadrul programului TIC PITIC – Zilele Small Size se desfasoara in noul spatiu de joc al Teatrului Ion Creanga – SALA MICA – aflat pe Str. Biserica Amzei, nr. 21-23 (in vecinatatea salii din Piata Amzei nr. 13, care este in curs de reabilitare si renovare).

 

PROGRAM

 Vineri, 27 ianuarie: 

11.00 – 13.00 „Invatam prin teatru”

Intalnire intre specialisti in domeniul educatiei timpurii

17.00 – 17.45 „De-a Micul Print” (4-6 ani)

19.00 – 19.45 „De-a Micul Print” (4-6 ani)

Sambata, 28 ianuarie:

11.00 – 11.40 „Zbor prin povesti” (3-6 ani)

17.00 – 17.30 „Buna dimineata!” (sub 3 ani)

19.00 – 19.30 „Buna dimineata!” (sub 3 ani)

Duminica, 29 ianuarie:

11.00 – 13.00 Conferinta „Talentul copiilor. Despre aptitudini deosebite si cum le putem descoperi” – si atelierul de creativitate pentru copii „Long Tom si cufarul cu pietre pretioase”

17.00 –  17.35 „ Pernuta somnoroasa” (sub 3 ani)

19.00 –  17.35 „Pernuta somnoroasa” (sub 3 ani)

 

In Romania, cea de-a treia editie a Zilelor Small Size (27-29 ianuarie 2017) este aniversata in Bucuresti, prin TIC PITIC – evenimentul Teatrului Ion Creanga, dar si in Oradea. Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria se alătura membrilor Asociatiei Small Size, organizand, in premiera, un program special, dedicat educatiei timpurii.

 Zilele Small Size se desfasoara anual, in ultimul weekend al lunii ianuarie, in mai multe orase din intreaga lume, din Ljubljana pana in Chongqing, din Mexico City pana in Londra, din Helsinki pana in Akonolinga, cu scopul de a crea un amplu eveniment global. Aducand laolala copii, parinti, educatori si specialisti implicati in dezvoltarea tinerei generatii, evenimentul isi propune sa promoveze importanta artei in vietile noastre, inca de la nastere.

 Zilele dedicate celor mai mici spectatori au fost sarbatorite pentru prima oara in ianuarie 2015, la initiativa Retelei Small Size si se inscriu in activitatea extinsa a proiectului european „Small size, Performing Arts for Early Years” (2014 – 2018).

Biletele pentru spectacole si conferinta dedicata parintilor sunt disponibile in reteaua Eventim, online pe www.eventim.ro si in magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Carturesti si Humanitas.

Mai multe informatii sunt disponibile pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga. Pentru detalii suplimentare persoana de contact este Magdalena Coroiu – Consultant artistic, e-mail: magda.coroiu@teatrulioncreanga.ro, nr. tel. 0720 047 538.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s