Testul prin care depistezi intolerante alimentare

Testul prin care depistezi intolerante alimentare

Pentru a diferentia corect intre alergii si intolerante alimentare, exista atat niste semne pe care le poti observa, cat si un test prin care poti afla cu siguranta ce nu suporta organismul tau. Despre testul de intoleranta alimentara iti vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In primul rand, fie ca e vorba de tine sau de copilul tau, poti observa si fara un test diferente intre alergii si intolerante alimentare, din timpul de reactie a organismului. In cazul intolerantelor, problemele apar in cateva ore, in timp ce alergiile se manifesta pe loc.

Problema cu aceste intolerante alimentare este ca risti sa nu le recunosti, pentru ca simptomele sunt foarte variate, de la eruptii pe piele sau probleme digestive, pana la migrene, probleme respiratorii sau dureri articulare.

In aceasta situatie s-a aflat si mamica Dana Ilincai, a carei fetita a facut o eczema dupa varsta de 1 ani. „Specialistii nu stiau ce se intampla, tratamentele cu creme nu mergeau”, ne-a povestit ea. Intr-un final, printr-un test special, a aflat ca puiul ei avea intoleranta la lactoza si la gluten.

Despre cum se face testul de intoleranta alimentara si ce aflam din el iti spune Georgeta Licsandru, consultant in sanatate, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s