Teste de screening in sarcina

Teste de screening in sarcina

Testele de screening sunt extrem de importante atat inainte de a ramane insarcinata, cat si in timpul sarcinii. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce boli pot fi identificate printr-un screening in sarcina si ce pasi sunt necesari pentru aceste teste.

Ar fi ideal daca, in momentul in care planificam o sarcina, am face analizele care sunt incluse in aceasta baterie de teste”, explica conf. dr. Carmen Cretu, medic primar boli parazitare si tropicale.

Testele de screening pot indica infectii cu: virusul citomegalic, rubeola, herpes 2, listeria, chlamydia sau toxoplasma toate fiind foarte periculoase pentru fat.

Din nou, ideal ar fi ca aceste analize sa fie facute inainte de sarcina, astfel incat sa putem trata eventualele probleme din timp. Insa acest lucru nu este mereu posibil, asa ca gravidutele trebuie sa isi faca teste de screening in sarcina cat mai curand posibil.

De asemenea, aceste controale ar trebui sa fie facute periodic, intrucat sistemul imunitar al viitoarei mamici devine din ce in ce mai slab. Ce faci daca depistezi una din infectiile de mai sus in timpul sarcinii? Iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s