Tenis10 – Pasaportul tenisului pentru intreaga viata (P)

Intre toate sporturile individuale, tenisul are un loc aparte. Afla ce beneficii iti aduce tenisul si descopera ce iti aduce programul Tenis10.

Jocul este prima forma de activitate fizica pentru copii, de la cele mai fragede varste. Asa ajung cei mici sa invete ca sportul inseamna si distractie.

De indata ce copiii pot intelege si urma instructiunile si regulile, de indata ce au prins gustul miscarii, sporturile individuale sunt, cu adevarat, o optiune sanatoasa de petrecere a timpului liber – au un rol determinant in dezvoltarea fizica si emotionala a corpului.

Tenisul este un sport al deciziei pentru ca, pe toata durata meciului, jucatorul ia tot felul de hotarari ce afecteaza rezultatul final.

Pe de o parte, tenisul este un joc al deciziilor constiente, precum:

Sa trimit mingea in diagonala terenului sau pe rever?

Atac sau raman pe linia de fund a terenului?

Pe de alta parte, multe dintre cele mai importante si semnificative decizii nu sunt facute in mod constient, iar, de cele mai multe ori, jucatorii nici macar nu isi dau seama ca aceste hotarari le limiteaza performanta: deciziile cu privire la focus, la lucrul asupra caruia isi concentreaza atentia, deciziile cu privire la ceea ce inseamna/implica acest fapt si deciziile cu privire la ce au de facut in acel moment dat.

Aceste decizii sunt si cele care se iau cel mai rapid. Tocmai de aceea, tenisul este cea mai buna metoda de antrenament fizic si mental, indiferent de varsta.

In ciuda complexitatii sale, acest sport se poate practica si de catre copii, incepand chiar de la varsta de 4 ani.

Astfel, tenisul este eficient atat pentru dezvoltarea fizica a copiilor, cat si pentru stimularea increderii in sine, a vitezei de reactie. Este un sport care imbina disciplina cu libertatea de a improviza, rigoarea tehnica si imaginatia. Este un sport al preciziei, dar, mai ales, al bucuriei de joc.

Cunoscut drept „sportul pentru viata”, pentru minte si corp deopotriva, tenisul apartine taramului fabulos al basmelor, in care doi eroi se infrunta pentru a castiga dreptul de a-si spune povestea, in propriul stil, mai departe.

Tenis10 este un sistem competitional, dezvoltat de MPG si implementat in cluburi sportive din intreaga tara, avand la baza principiile promovate de ITF prin campania „Play & Stay – Serve, Rally, Score”.

Dupa cum ii spune si numele, programul se adreseaza copiilor cu varste intre 4 si 10 ani si se diferentiaza de programele pentru adulti prin rachete mai usoare, mingi depresurizate si lente – care nu sar mult – terenuri mai mici si minifileuri, ba chiar si un Pasaport Tenis10 pentru a putea urmari performantele fiecarui copil.

Toate acestea sunt elementele care definesc sistemul tenisului „usor, distractiv si sanatos”. In plus, toti copiii care au in 2014 pasaport activ pentru Tenis10 si in 2015 nu vor mai putea participa din cauza varstei, vor beneficia de cont premium gratuit, in sistemul Tenis Partener, in cadrul caruia s-a creat si o proba speciala pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 11 si 15 ani – Tenis Partener Junior.

Calendarul de vara ale celui de-al 5-lea sezon competitional Tenis10 cuprinde 150 de turnee: 3 turnee Super10, 9 turnee Platinum, 8 golduri si 120 de turnee Silver, care se vor desfasura in 25 de orase din tara si aproximativ 50 de cluburi. Dintre acestea, primele turnee din acest calendar sunt cele care se vor desfasura la Mamaia, Timisoara, Craiova, Galati.

Insa, chiar de Ziua Copilului, MPG organizeaza cel mai mare weekend de turnee Tenis10. Sambata, pe 31 mai, si duminica, pe 1 iunie, vor avea loc, in paralel, 17 turnee in 16 orase din Romania.

Totodata, Tenis10 adauga o noua dimensiune programelor si proiectelor sale, prin initierea campaniei „Descopera tenisul”. Campania va incepe in luna mai si are drept scop sa ii faca pe copiii care n-au tinut niciodata o racheta in mana sa indrageasca jocul, cunoscandu-l indeaproape.

Fie ca stiu sau nu ce inseamna „dubla greseala”, „as” sau „lovitura de dreapta”, toti prichindeii cu varste intre 4 si 10 ani sunt asteptati la primele lectii de tenis, care le vor deschide calea catre descoperirea frumusetii, a elegantei si a spiritului de invingator care definesc sportul alb.

Mai multe informatii referitoare la proiectul Tenis10 sunt disponibile pe site-ul proiectului, iar despre compania organizatoare ai detalii pe site-ul MPG.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s