Teatrul Muzical Ambasadorii sarbatoreste Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret

In fiecare an, la data de 20 martie, sunt celebrate atat Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret (initiata in 2001 de ASSITEJ – Association Internationale du Théatre pour L´Enfence et la Jeunesse) cat si Ziua Internationala a Fericirii (stabilita de ONU 11 ani mai tarziu, in 2012). Asocierea celor doua sarbatori ne da speranta, amintindu-ne ca „fericirea depinde de noi”, dupa cum spunea Aristotel.

De-a lungul timpului, peste 80 de tari din intreaga lume au marcat acest eveniment prin spectacole, expozitii, conferinte, ateliere şi intalniri cu artisti. in contextul pandemic actual, care a introdus mari restrictii in contactul direct cu publicul, teatrele s-au reinventat, s-au adaptat si si-au mutat spectacolele pe scena virtuala, ca o solutie pentru pastrarea acestei legaturi.

Teatrul Muzical Ambasadorii se alatura teatrelor care sarbatoresc aceasta zi speciala si isi invita spectatorii sa urmareasca doua dintre cele mai indragite titluri din repertoriul institutiei. Este vorba despre musicalurile Insir’te Margarite, de Roman Vlad, in regia lui Dan Tudor, scenografia Vioricai Petrovici, adaptare Ivona Cristescu dupa celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu si de Pacala si Tandala, tot de Roman Vlad, in regia lui Atila Vizauer si scenografia Vioricai Petrovici.

Ambele spectacole vor fi disponibile gratuit pe canalul de YouTube al TMA sambata, 20 martie, incepand cu ora 9:00, dar vor putea fi accesate si de pe pagina de Facebook si pe teatrulmuzicalambasadorii.ro.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s