Teatrul Ion Creanga, la un metru de startul stagiunii 2017 / 2018

Teatrul Ion Creanga, la un metru de startul stagiunii 2017 / 2018

Debutul stagiunii 2017 / 2018 aduce noi povesti pentru intreaga familie la Teatrul Ion Creanga.

Incepand cu weekendul 16-17 septembrie, tinerii spectatori, insotiti de parinti, ursuleti de plus cu dulceata in sosoni si bunici, sunt invitati sa urmareasca cele mai recente productii de la Teatrul Ion Creanga: „La un metru de tine” si „Goe in Tara Minunilor”, dar si spectacole din repertoriul stagiunilor precedente.

Recomandat scolerilor si marinerilor cu varsta peste 7 ani, spectacolul „Goe in Tara Minunilor” porneste de la schita „D-l Goe”, revizitand proza scurta a lui I.L.Caragiale. Texte mai cunoscute si mai putin cunoscute ale celebrului dramaturg sunt reasezate de regizorul Serban Puiu intr-o poveste contemporana, pe parcursul unei calatorii care poarta intreaga familie spre Bucuresti. Insa, pe masura ce personajele se cufunda in poveste, granita dintre realitate si fantezie devine din ce in ce mai subtire, pana cand Goe ajunge in Tara caragialeasca a Minunilor.

Pentru micutii spectatori cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani, Teatrul Ion Creanga propune „La un metru de tine”, un spectacol care spune povestea intalnirii dintre El, un tata, un bunic si Ea, o fetita a strazii, care traieste intr-o lume patrata. Desi pare ca lumile lor nu se pot intersecta niciodata, exista insa un instrument care face toate deosebirile sa dispara – imaginatia. Cu multa rabdare si duiosie, El o invata pe Ea sa-si foloseasca imaginatia pentru a-si schimba perspectivele, pentru a transforma patratul intr-un fluture, intr-o umbrela sau un balon.

Creat de Andrea Buzzetti – actor, regizor si scenarist la Teatrul La Baracca Testoni Ragazzi, Italia – spectacolul ia forma unui mic poem nonverbal. Alaturi de Andra Mirescu / Madalina Dorobantu (Ea) si de Alexandru Stefanescu / Tudor Morar (El), foarte tinerii spectatori descopera un univers fermecat, aflat la doar un metru distanta, care se transforma cu usurinta prin gesturi si miscari.

Spectacolele programate in luna septembrie se joaca la Sala Mica a Teatrului Ion Creanga – Str. Biserica Amzei nr. 21-23 (in vecinatatea Salii Mari din Piata Amzei, nr. 13, aflata in renovare).

Mai multe informatii despre spectacole si programul complet pentru luna septembrie sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s