Recomandarea Itsy Bitsy: iMapp Bucharest

Recomandarea Itsy Bitsy: iMapp Bucharest

Primaria Capitalei, prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie, organizeaza pentru al patrulea an consecutiv concursul international de 3D video mapping – iMapp Bucharest, pe 16 septembrie 2017, in Piata Constitutiei, de Zilele Bucurestiului!

In fiecare an, in luna septembrie, cei mai buni artisti multimedia din lume isi prezinta creatiile in Bucuresti, pe fatada de 23.000 de metri patrati a Palatului Parlamentului, a doua cea mai mare cladire administrativa din lume!

Organizat pentru prima data in 2014, iMapp Bucharest a devenit unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, o competitie care a devenit un subiect de referinta pentru artistii din industria audiovizuala internationala.

Echipe finaliste si un juriu de prestigiu

Sase echipe de artisti au fost desemnate finaliste in urma unui Open Call lansat public in luna iunie a acestui an: MotionLab – Romania, mammasONica – Italia, EPER – Ungaria, Gong Zhen – China, Flightgraf – Japonia si Ouchhh Studio – Turcia. Artistii vor prezenta in competitia finala, incepand cu ora 22:30, spectacole dinamice, care vor anima elementele arhitecturale ale Casei Poporului, timp de 4 minute si 30 de secunde, in concordanta cu tema editiei – „Above and Beyond”.

Evenimentul are o componenta interactiva esentiala, publicul avand posibilitatea de a-si alege favoritul in seara evenimentului, incepand cu prima proiectie, printr-un SMS la numarul 1828 cu tarif normal. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnata castigatoarea Premiului Publicului. Mai mult decat atat, unul dintre votanti are sansa de a castiga prin tragere la sorti o excursie in capitala tarii echipei castigatoare a premiului iMapp Bucharest 2016, respectiv Budapesta – Ungaria.

Concerte pe scena din Piata Constitutiei

DJ-ul roman Paul Damixie, cunoscut international pentru remixul piesei „Hello” a cantaretei britanice Adele, va deschide evenimentul din seara de 16 septembrie, la ora 17:30. In continuarea DJ-ului, de la ora 19:30, trupa de retro-electro Moonlight Breakfast va urca pe scena cu un show complex, un mix fresh de Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz si Swing, din cadrul caruia nu vor lipsi proiectiile 3D, cu elemente vizuale abstracte si fragmente video.

Incepand cu ora 21:00, inaintea concursului de 3D video mapping, celebra orchestra Pink Martini, alaturi de solista Storm Large, vor sustine un concert energic in Piata Constitutiei! Trupa americana de muzica instrumentala este apreciata in intreaga lume, cucerind publicul inca din anul 1997, atunci cand a lansat albumul „Sympatique”. Cu o experienta de peste 20 de ani si un repertoriu variat, Pink Martini incanta de fiecare data publicul prin stilul lor cosmopolit si se apropie de fani interpretand piese in diverse limbi straine, printre care franceza, portugheza, turca, romana, araba sau engleza.

Concurs international de fotografie si arta vizuala

stillMapp Bucharest face parte din evenimentul iMapp Bucharest si are ca scop promovarea interactiunii dintre cultura locala si comunitatile de artisti romani si internationali, adresandu-se rezidentilor oricarei tari din Uniunea Europeana. Tema concursului de fotografie este aceeasi cu cea a intregului eveniment – „Above and Beyond”, conceptul de baza al festivalului fiind explorarea.

Fiecare imagine poate fi orice fel de interpretare proprie a conceptului, abstracta sau figurativa, realista sau simbolica, fie poate reprezenta o declaratie intima si personala a artistului sau sa faca parte dintr-o structura narativa ampla.

Campanie umanitara anti-bullying si expozitie World Press Photo pe Casa Poporului

Asociatia Parintilor Isteti (API) atrage atentia la iMapp Bucharest asupra riscurilor fenomenului de bullying, printr-o proiectie pe fatada Casei Poporului. 246 de milioane de copii la nivel global sunt anual victime ale bullying-ului, o problema cu care acestia se confrunta inca de la gradinita si care are impact in sanatatea lor emotionala. Studiile internationale arata ca in 75% dintre cazurile in care s-a intervenit, bullying-ul s-a oprit, de aceea este esentiala constientizarea nevoilor emotionale ale copiilor si metodelor de implicare a adultilor in prevenirea suferintei provocate de manifestarile de tip bullying: insulte, porecle, imbranciri, injuraturi, intimidarea la nivel de grup.

Expozitia World Press Photo

Cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global isi va prezenta castigatorii editiei din 2017 printr-o proiectie in premiera pe Casa Poporului, la iMapp Bucharest! Selectia prezentata face parte din expozitia anuala internationala World Press Photo, care calatoreste in intreaga lume, fiind montata in peste 100 de locatii din peste 45 de tari si vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie. Competitia a ajuns la cea de-a saizecea editie in 2017 si a reunit inscrieri din toata lumea: 80.408 de imagini trimise de 5.034 de fotografi din 125 de tari.

Accesul publicului este gratuit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s