Teatrul Ion Creanga ii invita pe cei mici la TIC PITIC – Zilele Small Size!

„Artele nu tin cont de varsta, ci de curiozitate” este motto-ul sub care pentru al saselea an consecutiv Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Ion Creanga, organizeaza TIC PITIC – Zilele Small size, un mini-maraton al formelor teatrale create special pentru copiii cu varsta sub 6 ani.

Organizate simultan in peste 20 de tari, cu scopul de a apropia copiii de teatru de la cele mai fragede varste, Zilele Small size propun o paleta variata de productii: de la spectacole si ateliere senzoriale dedicate bebelusilor care descopera lumea din bratele parintilor, la spectacole care provoaca imaginatia, dezvolta abilitatile cognitive si contureaza sensibilitatea estetica a prescolarilor.

In egala masura, Zilele Small size reprezinta o ocazie de a atrage atentia asupra rolului crucial pe care adultul il joaca in dezvoltarea si incurajarea curiozitatii celui mic. De aceea, o buna parte din activitatile derulate la nivel mondial sub umbrela evenimentului includ si o componenta complementara de workshop-uri, conferinte sau dezbateri dedicate artistilor, parintilor si educatorilor.

TIC PITIC – Zilele Small size la Bucuresti

In acest context, programul TIC PITIC dedicat publicului din Bucuresti aduce o selectie diversificata de activitati. Cinci productii de teatru pentru categoriile de varsta 0-3 ani, respectiv 3-6 ani vor putea fi vizionate in perioada 31 ianuarie – 2 februarie la Sala Mica a Teatrului Ion Creanga, printre acestea numarandu-se si un spectacol invitat, realizat de Asociatia MiniReactor din Cluj-Napoca.

Sala Mica gazduieste de asemenea un atelier senzorial pentru bebelusi (6 – 12 luni) si parinti, coordonat de actrita Julieana Draghici. Programat duminica, 2 februarie, atelierul invita micutii participanti alaturi de mamici sau tatici pe covorul de dans, pentru o interactiune cu un curcubeu de culori, sunete, forme, texturi – si emotii. O experienta placuta pentru cei mici, atelierul isi propune sa-i familiarizeze pe parinti cu noi jocuri si modalitati de interactiune si comunicare cu bebelusii lor.

Duminica, 2 februarie, va avea loc si Dezbaterea „Educatie… cu aplauze!”, moderata de Lorena Diaconescu, psiholog si psihoterapeut cu o vasta experienta in proiecte educationale si culturale pentru copii, si Carmen Palcu, actrita si regizoare la Teatrul Ion Creanga. Deschisa parintilor si specialistilor interesati in educarea tinerei generatii, dezbaterea pune in discutie rolul teatrului in formarea copiilor. Pornind de la influenta artei in dezvoltarea cerebrala si psiho-emotionala a copilului, dezbaterea va investiga rolul teatrului ca instrument de dezvoltare personala, metoda de educatie alternativa si mecanism de preventie pentru autismul virtual. Participarea la dezbatere se face pe baza de inscriere, mai multe informatii fiind disponibile in sectiunea Bilete si Acces.

PROGRAM

Vineri, 31 ianuarie
18.00 – 18.45, „Despre stele” (4 ani+), Asociatia MiniReactor, Cluj-Napoca

Sambata, 1 februarie
11.00 – 11.45, „Despre stele” (4 ani+), Asociatia MiniReactor, Cluj-Napoca
16.00 – 16.35, „impreLuna” (sub 3 ani)
19.00 – 19.30, „Buna dimineata!” (sub 3 ani)

Duminica, 2 februarie
10.00 – 10.30, Atelier pentru bebelusi: forme, culori, sunete – si emotii, coord. Julieana Draghici
11.30 – 12.45, Dezbatere „Educatie… cu aplauze!”, moderatori: Lorena Diaconescu si Carmen Palcu
16.00 – 16.30, „Pernuta somnoroasa” (sub 3 ani)
19.00 – 19.30, „Amintiri intr-o valiza” (2-5 ani)

Toate activitatile din cadrul evenimentului TIC PITIC – Zilele Small size se desfasoara la Sala Mica a Teatrului Ion Creanga, aflata pe Str. Biserica Amzei, nr. 21-23, Sector 1 (in vecinatatea Salii Mari a Teatrului, aflata in curs de amenajare si refunctionalizare, din Piata Amzei).

BILETE SI ACCES

Biletele pentru spectacole si atelier se pot achizitiona online, pe entertix.ro si myticket.ro, sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga (Str. Piata Amzei, nr. 13) – tel. 0767 934 374.

Cost bilet / copil – spectacol: 13,76 lei
Cost bilet / adult – spectacol: 18,08 lei
Cost bilet (parinte+bebelus) – atelier: 30,80 lei
La achizitionarea online a biletului se adauga o taxa de 50 de bani – 1,5 lei/bilet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s