Teatrul Ion Creanga deschide stagiunea estivala cu un program dedicat Centenarului Marii Uniri

Teatrul Ion Creanga deschide stagiunea estivala cu un program dedicat Centenarului Marii Uniri

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Ion Creanga, deschide in weekendul 12-13 mai, in Parcul Carol I (Intrarea – Piata Libertatii), stagiunea estivala de teatru cu un program special, dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Intitulat „Romania dodoloata”, programul este sustinut de Teatrul Ion Creanga pe durata stagiunii estivale (mai – septembrie) in mai multe parcuri din Capitala, publicul fiind invitat sa se bucure de activitati care abordeaza notiuni si teme istorice intr-o maniera interactiva: spectacolul de teatru omonim, pus in scena de Radu Gabriel, dar si ateliere sustinute de istorici si artisti plastici.

Un moment istoric transpus intr-un spatiu familiar copiilor – parcul, sala de festivitati, sala de sport sau chiar curtea scolii – aceasta este provocarea pe care o lanseaza spectacolul „Romania dodoloata”. Oricare dintre aceste spatii neconventionale poate fi urmatoarea scena pe care actorii Teatrului Ion Creanga vor aduce la viata povestea Marii Uniri, vorbind despre libertate, egalitate si democratie, despre pace si razboi, despre lupta pentru valorile nationale, fara a deveni o lectie de istorie.

Program – Parcul Carol I

Sambata, 12 mai
  • 11:00 – 11:30, Spectacolul „Romania dodoloata”
  • 11:30 – 13:00, Atelierul practic „Steagul Romaniei” si Atelierul teoretic „Cartierul meu, orasul meu, tara mea”
  • 18:00 – 18:30, Spectacolul „Romania dodoloata”
  • 18:30 – 20:00, Atelierul practic „Steagul Romaniei” si Atelierul teoretic „Cartierul meu, orasul meu, tara mea”.
Duminica, 13 mai
  • 11:00 – 11:30, Spectacolul „Romania dodoloata”
  • 11:30 – 13:00, Atelierul practic „Steagul Romaniei”.

Programul „Romania dodoloata” a fost inaugurat in luna noiembrie 2017, peste 5000 de elevi din scolile din Bucuresti luand parte in cele 5 luni de zile de la lansare la reprezentatiile si atelierele prevazute in cadrul acestuia.

Activitatile se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani. Accesul este gratuit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s