Te nasti lider sau devii unul?

Te nasti lider sau devii unul?

De regula, parintii au aspiratii mari pentru copiii lor. Vor sa le calce pe urme, dar sa devina mai buni. Vor sa ii vada ca au succes in cariera. Vor sa ii vada in pozitii de conducere sau lideri. Dar este leadershipul ceva innascut sau poti sa devii lider? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Leadershipul reprezinta un set de competente”, explica Olivia Petre, specialist in comunicare. „Intre 30 si 60% dintre acestea pot fi dobandite.

Cu alte cuvinte, vestea buna este ca, chiar daca exista oameni care se nasc cu abilitati de lider, aceste competente se pot invata, daca le oferim copiilor toate instrumentele necesare. Iar cele mai importante instrumente tin de contextul in care cei mici invata.

Daca ii stimulam pe copii, daca ii inconjuram de oameni care pot fi niste modele pentru ei, daca le oferim feedback si daca ii punem in ipostaze in care sa isi poata exersa abilitatile, atunci inseamna ca le oferim un context propice pentru a deveni lider.

Un alt lucru de care este bine sa tinem cont, in calitate de parinti, este ca nimeni nu poate fi lider in toate domeniile. Este important sa observam pasiunile copiilor nostri si sa ii indemnam sa fie lideri in ariile care ii bucura pe ei.

Si mai multe informatii despre cum ii ajutam pe cei mici sa dobandeasca abilitati de lideri iti oferim acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s