Taticii, afectati de depresie

Depresia postnalata afecteaza nu doar femeile, ci si barbatii care devin tatici, arata un studiu al oamenilor de stiinta din Marea Britanie.

Cercetarea, realizata pe un esantion de 87.000 de familii, arata ca 21% dintre tatici au trecut prin cel putin un episod de depresie pana cand primul lor copil a ajuns la varsta de 12 ani, relateaza „The Daily Mail”, citat de Adevarul.ro.

Astfel, in primul an in care experimenteaza rolul de parinti, 3% din barbati manifesta o forma de depresie. Procentul tatilor afectati de depresie creste pana la 10%, pana cand primul lor copil implineste varsta de 4 ani.

Mai mult, numarul celor afectati de depresie continua sa creasca odata cu varsta copilului: 16% din tati ajung depresivi pana cand odrasla lor implineste 8 ani, iar 21% pana cand primul lor copil ajunge la varsta de 12 ani.

Totusi, mult mai multe femei trec prin stari de depresie odata ce ajung mame: 13% din ele pana la varsta de 1 an a copilului, 24% pana cand acesta implineste 4 ani, 33% pana ce copilul ajunge la varsta de 8 ani si 39% din ele pana cand implineste 12 ani.

Autorii studiului recomanda medicilor de familie sa ia in calcul si evaluarea starii psihologice a barbatilor care vor deveni parinti.

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s