Targul de Sfantul Dumitru va avea loc in perioada 22-30 octombrie

In perioada 22–30 octombrie va avea loc  Targul de Sfantul Dumitru, eveniment cultural ce face
parte din programul Targuri in satul de altadata cu ocazia praznicului Sfantului Dumitru Izvoratorul de Mir, patronul spiritual al Muzeului National al Satului  “Dimitrie Gusti”.
 
In ambientul specific al toamnei, va puteti bucura de un program variat care cuprinde: targul mesterilor populari, ateliere de creativitate, ansambluri folclorice din tara si din străinatate, muzica populara si clasica, expozitii, proiectie de film, teatru, lansari de carte, produse specifice sezonului si din gastronomia traditionala.
 
Duminica, 23 octombrie 2016, orele 12.30, va avea loc resfintirea Bisericii Turea, jud. Cluj, secolul al XVIII-lea, cu hramul ”Sfantul Dumitru Izvoratorul de Mir” aflata in „Satul Nou” din Muzeul Satului. Slujba de resfintire va fi oficiata de Timotei Prahoveanul-Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.
 
In perioada 28–30 octombrie Muzeul Satului va fi gazda si colaborator la Targul National pentru Artizanat si Meștesuguri MestesugarFEST-Romania Creativa organizat de Ministerul Economiei, Comertului  si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s