Sustine proiectul Over4 la Solar Decathlon Europe, cea mai mare competitie internationala de case solare!

La Itsy Bitsy FM sustinem initiativele tinerilor cu vise marete, care au un cuvant important de spus in societatea actuala si care vor sa schimbe lucrurile in bine. Prin urmare, proiectul pe care urmeaza sa ti-l prezentam si pe care speram ca il vei sustine alaturi de noi, nu avea cum sa nu ne atraga atentia!

Este vorba despre OVER4, un proiect de reabilitare a blocurilor vechi, ce va reprezenta Romania la Solar Decathlon Europe 2019, cea mai importanta competitie internationala de case solare din Europa si care are nevoie de sustinerea noastra.

Proiectul OVER4 a aparut odata cu calificarea Romaniei la a 4-a editie a competitiei Solar Decathlon Europe, care se va desfasura in 2019 in Ungaria. Competitia Solar Decathlon este cea mai importanta competitie de arhitectura si inginerie la nivel mondial adresata universitatilor.

Competitia din 2019 are ca tematica renovarea si reabilitarea constructiilor existente iar marea provocare a echipelor multidisciplinare de studenti este sa proiecteze si sa construiasca in 10 zile un prototip de casa solara, independenta energetic, care utilizeaza materiale prietenoase cu mediul si care este eficienta din toate punctele de vedere. Fiecare echipa este supusa la 10 probe de jurizare si monitorizare in urma carora se desemneaza un castigator.

Proiectul OVER4 reprezinta Romania la Solar Decathlon Europe 2019 cu prototipul Over4

Echipa OVER4 reprezinta anul acesta Romania la Solar Decathlon Europe, din Ungaria, cu proiectul casa pasiva OVER4, o casa solara, 100% electrica si modulara, care indeplineste toata exigentele in ceea ce priveste confortul interior si consumul de energie.

Solar Decathlon este cea mai importanta competitie de arhitectura si inginerie la nivel international ce se adreseaza universitatilor din intreaga lume. Fiecare echipa participanta formata din studenti trebuie sa proiecteze si sa construiasca un prototip de casa solara independenta energetic.

OVER4 este una dintre cele 11 echipe calificate la aceasta competitie si astfel, vor proiecta si construi un prototip de casa pe care o vor transporta in iulie 2019 in Szentendre, Ungaria, si care va fi supusa la urmatoarele 10 probe:

  • arhitectura;
  • inginerie;
  • eficienta energetica;
  • comunicare;
  • vecinatate;
  • inovatie;
  • circularitate;
  • conditii de confort;
  • funcitionarea casei;
  • balanta energetica.

Solar Decathlon Europe 2019 va pune accentul pe simularea renovarii cladirilor existente folosind tehnologii moderne si o combinatie de materiale moderne si reciclate, concentrandu-se in acelasi timp pe confortul interior, designul gandit pentru patru anotimpuri si calitatea arhitecturala in integrarea noilor tehnologii si materiale.

Casa solara OVER, sustenabila si foarte eficienta energetic

Pentru competitie, echipa OVER4 a ales sa construiasca un modul care indeplineste toate criteriile de eficienta si confort interior ale unei case pasive: un prototip de casa solara, independenta energetic, foarte prietenoasa cu mediu, modulara si transformabila ce poate fi construita fie ca parte dintr-un ansamblu pe un bloc, fie in orice alt context.

Principalele 5 elemente cheie care o caracterizeaza:

– accesibila financiar: o casa la standard pasiv, ce indeplineste toate condițiile de confort ale ocupantului si are un cost de investiție comparabil cu o casa convenționala raportata la piața din Romania;​​

– confortabila: din toate punctele de vedere: termic, vizual si acustic. Este prevazuta cu sistem de ventilare cu recuperare de caldura ce asigura un aport constant de aer proaspat indiferent de sezon:

– modulara si multifunctionala: construita din elemente prefabricate pe structura de lemn, este usor de asamblat si permite reconfigurarea spațiului interior in functie de nevoile ocupanților;

– ​eficienta energetic: respecta cele 5 principii ale casei pasive si implicit standardul nZEB (nearly Zero Energy Building);

​- usor de integrat in context: atat in scenariul unui modul adițional pe bloc, fie de sine statatoare ca o casa unifamiliara.

Sustine echipa Romaniei la Solar Decathlon Europe 2019!

Echipa OVER4 a ajuns la jumatatea drumului si are NEVOIE DE SPRIJINUL TAU ca sa ajunga pana la final. Fie ca esti persoana fizica sau companie, sustine echipa Romaniei la competitia internationala de case solare Solar Decathlon Europe 2019, editia Ungaria.

#together4better Sustine unul dintre cei 28 de voluntari Over4 la competitia din Ungaria si ajuta echipa sa stranga fondurile necesare pentru a acoperi cheltuielile la competitie!

Costurile unui voluntar OVER4 pentru 35 de zile de competitie sunt de 1380 de euro, in care sunt incluse transportul Bucuresti-Budapesta-Bucuresti, cazare pentru 35 de zile, masa zilnica pentru 35 de zile si asigurari de sanatate si in caz de accidente!

Sustine un voluntar sau doneaza catre ONG-ul cu acelasi nume, Asociatia Over4, in contul RO80INGB0000999908378428(RON) deschis la ING Bank B.V. Sucursala Bucuresti, Bd. Iancu de Hunedoara, sau in contul (EUR) prin PayPal.

In plus, echipa OVER4 va avea nevoie de votul publicului in cadrul competitiei, asa ca ramai pe pagina de Facebook Over4 pentru a afla cum poti vota echipa Romaniei la Solar Decathlon Europe 2019!


Un comentariu la „Sustine proiectul Over4 la Solar Decathlon Europe, cea mai mare competitie internationala de case solare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s