Strângere de fonduri pentru copiii ucrainieni refugiați la București

Hilton Garden Inn Bucharest Old Town și Asociația pentru Responsabilitate Socială ”Plan B” au organizat marți, 27 septembrie, un eveniment de strângere de fonduri în beneficiul a 30 de copii ucrainieni, cu vârste între 4 și 8 ani, refugiați la București de la începutul războiului, în februarie 2022.

Copiii locuiesc la București alături de mamele lor în timp ce tații au rămas să lupte acasă.

Cu ajutorul uneia dintre mame, Anna Sushko, directoarea unei grădinițe din Kiev, și al Asociației pentru Responsabilitate Socială ”Plan B”, copiii au fost integrați în Centrul Comunitar Preșcolar ”Superheroyi de Ucraina”, dedicat susținerii materiale și educaționale a celor 30 de copii și susținut exclusiv din donații private. În cadrul evenimentul din 27 septembrie, companiile private au fost invitate să susțină activitatea centrului, pentru a le da micuților refugiați șansa la o viață cât mai normală, departe de casă.

”Orice ajutor este important pentru noi și pentru a ne ajuta să îi facem pe copii să traverseze cât mai ușor aceste momente grele. Nu știm cât va dura acest război. Sunt mame care au decis să să întoarcă acasă și care acum mă sună și îmi spun că vor să revină aici, pentru că nu se simt în siguranță acasă. Urmează o iarnă foarte grea, iar acolo va fi cu atât mai grea. Știu că și voi aveți probleme, cu toții avem, și tocmai de aceea vă sunt cât atât mai recunoscătoare pentru orice efort pe care îl faceți”, a declarat Anna Sushko, coordonatoarea Centrului Comunitar Preșcolar ”Superheroyi de Ucraina”.

Donațiile se pot face, în continuare, în contul Asociației pentru Responsabilitate Socială ”Plan B” (RO22INGB0000999906415998, deschis la ING Bank) și sunt necesare pentru asigurarea unui spațiu adecvat nevoilor educaționale pentru 30 de copii (chirie și utilități), asigurarea mesei copiilor (mic dejun, prânz, 2 gustări), acoperirea salariilor pentru personalul educațional ucrainian.

Povestea fiecărui copil a fost ilustrată în câte o fotografie-portret și inclusă în expoziția foto ”Supereroi de Ucraina”, realizată de fotograful Cristian Șuțu și găzduită în foaierul Hilton Garden Inn Bucharest Old Town.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s