Sticla de lapte (de la 7 ani)

Cand ramaneti in pana de idei pentru timpul liber, incercati jocurile noastre! Copiii vor fi foarte incantati sa incerce ceva nou. Astazi va propunem jocul ''Sticla de lapte”. Gata cu plictiseala!

Pregatirea jocului: Acest joc dezvolta foarte mult vocabularul si memoria. Poate fi jucat de cat mai multi copii. Unul dintre ei va fi ales sa inceapa jocul, iar ceilalti se vor aseza in cerc sau in ordine (in rand). 

Materiale necesare:
Nu este nevoie de materiale.

Desfasurare:

Copilul care incepe jocul va spune alfabetul in gand, iar ceilalti vor spune „Stop!”. Litera la care s-a oprit va fi litera cu care fiecare copil va trebui sa spuna cate un cuvant (nume de animale, plante, obiecte, etc), dar lucrul desemnat de cuvant trebuie sa incapa intr-o sticla de lapte (care are gatul larg). Adica, nu are voie sa spuna „elefant, casa, masa, copil, etc”, dar poate spune „musca, apa, musetel, etc”. Copilul care nu mai stie niciun cuvant cu litera respectiva, iese din joc. Se trece la alta litera atunci cand niciunul din participanti nu mai stie niciun cuvant. Castiga copilul care ramane ultimul in joc. Nu aveti voie cu dictionare!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s