Spune DA muzicii clasice

Membrii Fonetic Quintet doresca sa aduca muzica clasica in randul copiilor, prin campania de educatie muzicala Spune DA muzicii clasice.

Pana pe 15 noiembrie 2015, copiii din scolile din sectorul 5, Bucuresti, au parte de un program special. Grupul Fonetic Quintet prezinta elevilor povestea „Petrica si lupul”, de Serghei Prokofiev, in colaborare cu naratoarea Oana Serban, ce le va explica copiilor rolul fiecarui instrument din poveste.

O demonstratiei a modului in care se desfasoara aceste ore de educatie muzicala, poate fi urmarita aici: https://www.youtube.com/watch?v=fDkbCv1Fk8M

Initiatorul proiectului este Bogdan Gugu, clarinetist in Orchestra Filarmonica din Pitesti si membru fondator al Fonetic Quintet. Ideea i-a venit in perioada in care preda clarinet in Scoala de Muzica nr 2 din Bucuresti, iar ora sustinuta de acesta in mod neconventional i-a atras foarte tare pe copii.

Ora de educatie muzicala propusa de Fonetic Quintet pune accentul pe interactivitate si creativitate, contribuind astfel la conturarea personalitatii copilului inca de la varste fragede. De asemenea, cunostintele astfel dobandite, largesc orizontul estetic al micutilor in domeniul muzicii, teatrului si al artelor vizuale.

Primii beneficiari ai proiectului vor fi copiii din scolile din sectorul 5, o zona in care numarul copiilor de etnie roma si rata abandonului scolar este foarte mare. Prin aceasta actiune, se doreste familiarizarea copiilor din toate zonele sociale cu muzica clasica, oferirea de educatie de calitate in acest sens si de informatii privitoare la scolile de muzica, spre care copiii ce doresc sa-si urmeze pasiunea pot fi indreptati.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s