Animatie de Oscar la Kinodiseea

Animatia „Song of the Sea” (Cantecul Marii), nominalizata la Oscar, deschide cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film pentru Copii Kinodiseea, ce se va desfasura intre 13 si 18 noiembrie, la Bucuresti.

Premiera filmului are loc pe 13 noiembrie, la Cinema Studio. „Song of the Sea”, cea mai noua animatie a regizorului Tomm Moore (cunoscut si pentru „The Secret of Kells”), a fost nominalizata la Oscar si recent la European Film Awards – EFA 2015 pentru cel mai bun lungmetraj european de animatie.

Filmul este inspirat de creaturile mitice din folclorul irlandez, numite Selkies – oamenii care devin foci atunci cand intra in mare. Song of the Sea urmareste povestea tanarului Ben si a surorii lui mai mici Saoirse, care nu poate vorbi si care descopera ca este o Selkie.

In aventura lor fantastica, printr-o lume magica, locuita de creaturi supranaturale, aflate sub vraja unei zeite celtice, cei doi descopera ca supravietuirea lor depinde de recuperarea vocii lui Saoirse

Editia a 7-a Kinodiseea aduce pe marele ecran peste 100 de premiere nationale, 29 de filme de lungmetraj si animatii si 80 de scurtmetraje. Cele 7 sectiuni ale festivalului sunt Competitia Internationala, Retrospectiva, Panorama – filme in afara competitiei, Teenagers in Focus – filme dedicate adolescentilor si 4 sectiuni de scurtmetraje pentru copii de la 3 – 6 ani, 6 – 9 ani, 9 – 12 ani, 12 – 14 ani.

Anul acesta, Festivalului International de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfasura la Cinema Studio, Cinema Pro, Cinema Eforie, Cinema Union si Cinema Elvira Popescu.

Pentru mai multe informatii, intra pe site-ul Kinodiseea sau pe pagina oficiala de Facebook.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s