Sportivi consacrati alearga peste 2000 de km, in trei zile, pentru copiii cu dizabilitati, in Crosul virtual al Asociatiei CONIL

Asociatia CONIL organizeaza in perioada 2-4 aprilie Crosul CONIL –„Zambet pentru autism”, un eveniment virtual care marcheaza Ziua Internationala a Autismului.

Echipa CONIL, impreuna cu sportivi romani consacrati, precum Elisabeta Lipa sau Gabriela Szabo, jurnalisti si voluntari vor alerga timp de trei zile in cursa zambetelor pentru a aduna cei 2.222 km necesari pentru a putea trimite in tabere de integrare copii si tineri cu autism.

„Permanenta lupta pentru integrare si acceptare a copiilor cu autism precum si greutatile intampinate de parinti in asigurarea permanenta a programelor de recuperare si interventie a copiilor si tinerilor cu autism trebuie sa fie cunoscute! Cu sprijinul remarcabil al domnului Eduard Novak, singurul campion paralimpic roman, dar si cu implicarea a numerosi si inimosi performeri – sportivi, jurnalisti, artisti – speram sa ducem mesajul nostru cat mai departe! Alergam impreuna pentru zambetul copiilor cu autism”, declara Adela Hanafi, presedinta Asociatiei CONIL, organizator al evenimentului.

Timp de trei zile, toti cei care vor sa se implice in acest cros pot sa acceseze www.conil.ro si sa se inscrie pe platforma ro.runningheros.com.

Cauzei copiilor cu autism li se alatura o multime de sportivi, jurnalisti si lideri de opinie: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipa, Viorica Susanu, Marian Dragulescu, Ioana Maria Moldovan, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Marius Petrescu, Alexandru Constantin, Rares Florin Stoica, Florin Caruceru, Camelia Lupascu, Marius Saizu, sportivi profesionisti si copii de la Clubul CSA Steaua Bucuresti, iar lista este deschisa tuturor celor care doresc sa se implice.

Obiectivul crosului este de a aduna impreuna 2.222 Km, astfel incat cat mai multi copii si tineri cu autism sa poata fi trimisi in tabere de integrare.

Evenimentul este organizat de Asociatia CONIL, in parteneriat cu Decathlon Romania si Clubul CSA Steaua Bucuresti, cu scopul de a sustine copiii si adolescentii cu autism in procesul de recuperare si integrare si de a promova un stil de viata sanatos.

Mai multe detalii despre activitatea Asociatiei CONIL se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s