Copiii devin Eroii Internetului in cadrul unei competitii dedicate sigurantei pe internet

Internetul este o sursa nelimitata de informatii valoroase, atat pentru adulti, cat si pentru copii, dar poate si un mediu periculos, mai ales pentru cei mici. In acest context devine esentiala alfabetizarea digitala a copiilor si gasirea unor modalitati potrivite pentru a-i ajuta sa navigheze in siguranta pe internet.

Eroii Internetului este un program lansat de Google cu scopul de a ajuta copiii sa navigheze in siguranta si cu incredere pe internet. In Romania, programul este implementat de Adfaber, se desfasoara sub egida Romania Educata si este sustinut de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Eroii Internetului ii invata pe copii notiuni fundamentale despre cetatenia digitala si securitatea online, astfel incat ei sa poata explora lumea online cu incredere.

Programul ofera resurse pentru familii, sfaturi pentru copii, dar si informatii utile pentru profesori, care au la dispozitie o programa gratuita pe care o pot folosi la clasa, cu elevii. Programa contine activitati si teme de discutie privind siguranta pe internet, dar si solutii pentru gestionarea situatiilor cu care cei mici se pot confrunta in mediul online.

Mai mult, Adfaber a decis sa duca programul Eroii Internetului in scolile din Romania sub forma unei competitii educative cu premii care vor ajuta elevii si profesorii. 

La concurs pot participa toti elevii claselor I-VIII din scolile din Romania, in echipe formate din maxim sapte membri, plus un profesor coordonator. Membrii echipelor pot fi din diferite clase si ani de studiu, iar inscrierea in competitie se poate face doar de catre profesori. Elevii si parintii le pot propune insa profesorilor sa ii inscrie.

Competitia care aduce Eroii Internetului in scoli pune la dispozitie o serie de informatii dedicate cadrelor didactice, elevilor si parintilor, ajutandu-i sa se fereasca de pericolele pe care le pot intalni in mediul online.

In ce consta competitia Nationala Eroii Internetului

Prin participarea la programul Eroii Internetului, profesorii primesc un set complet de unelte care ii vor ajuta sa le explice copiilor din clasele I-VIII ce inseamna sa navighezi in vasta lume a internetului si ce primejdii ii pot astepta pe cei mai putin informati. De la fise de lucru pana la termeni folositi adesea in mediul online, profesorii au la dispozitie tot ce este nevoie ca sa ii indrume pe elevi.

Prin participarea la competitie, profesorii le prezinta elevilor materialele puse la dispozitie de Adfaber, iar elevii, la randul lor, pot forma echipe pentru a crea o campanie de constientizare a pericolelor din mediul online, alegand una din temele competitiei:

Calendarul competitiei Eroii Internetului: 
  • 1 martie – 30 aprilie – Profesorii care vor sa se implice si sa ajute elevii din Romania sa inteleaga mai bine cat de important este sa se fereasca de pericolele internetului se pot inscrie direct de pe website-ul ONG-ului Adfaber, aici. Mai departe, echipa Adfaber va trimite echipelor de profesori si elevi inscrise toate materialele necesare, iar proiectele elevilor
  • 3 – 16 mai 2021 – Participantii – elevi in clasele I-VIII – pot depune in concurs proiectele prin care arata cum sustin siguranta in mediul online.
  • 17 – 28 mai 2021 – Jurizarea proiectelor inscrise.
  • 1 Iunie 2021 – Desemnarea castigatorilor.

Mai multe detalii despre competitia Eroii Internetului se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s